Доставките на газ по тръбата Северен поток-1 са възобновени след

...
Доставките на газ по тръбата Северен поток-1 са възобновени след
Коментари Харесай

УРА: Газ отново потече по Северен поток-1

Доставките на газ по тръбата " Северен поток-1 " са обновени след края на постоянната годишна профилактика, удостовери представител на компанията за ДПА.

Русия стартира да изпраща газ по най-големия си газопровод за Европа след 10-дневен интервал на поддръжка, оповестяват от Nord Stream AG.

Притокът на газ бе обновен в четвъртък, заяви пред Bloomberg представител на оператора на газопровода.

Възстановяването на потоците до желаните равнища ще отнеме известно време. " Газпром " отхвърли да разяснява тематиката.

Възобновяването на доставките ще облекчи ситуацията на континента, който се надпреварва да складира гориво преди зимата. Поръчките за доставка на газ алармират, че износът по тръбопровода ще бъде обновен на 40% от потенциала, същото равнище отпреди профилактиката.

Износът на съветски газ за Европа е на многогодишно дъно, което води до ескалация на енергийната рецесия.

Според Goldman Sachs Group Inc. притокът от 40% може да докара до спад на цените.

„ Големият брой клиенти, които са очаквали газопроводът да остане на нулево равнище след профилактиката, допуска, че е евентуално да се стигне до ликвидация на европейските пазари на газ и спад под сегашните цени “, настояват анализатори на банката.

Преди това имаше опасения, че Москва може изцяло да позволи да спре подаването на газ след десетдневната профилактика и по този метод да задълбочи енергийната рецесия. След нападението на Русия над Украйна Западът наложи наказания против нея. На собствен ред Русия спря напълно или отчасти доставките на газ за европейските страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР