Доставките на газ от Русия за Европа чрез газопровода Северен

...
Доставките на газ от Русия за Европа чрез газопровода Северен
Коментари Харесай

Русия: Доставките по Северен поток 1 няма да се възобновят напълно, докато Западът не отмени санкциите

Доставките на газ от Русия за Европа посредством газопровода " Северен поток 1 " няма да бъдат обновени напълно, до момента в който " груповият запад " не анулира глобите против Москва след нашествието в Украйна. Това разгласи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Файненшъл таймс ".

Той обвини санкциите на Европейски Съюз, Обединеното кралство и Канада за неуспеха на Русия да достави газ през основния водопровод.

" Проблемите с изпомпването на газ породиха поради глобите, които западните страни вкараха против нашата страна и няколко компании ", сподели Песков, представен от организация Интерфакс. " Няма други аргументи, които биха могли да причинят този проблем с изпомпването ". 

" Газпром " съобщи късно в петък, че ще спре доставките на газ през " Северен поток 1 " заради техническа нередовност, в частност компликациите при ремонта на немските турбини в Канада. Берлин и Европейски Съюз оспорват този мотив.

" Важно е да напомним, че няма единствено един газопровод от Русия до Европа ", означи Тим Макфи, представител на Европейската комисия по енергетиката в понеделник. " Ако имаше механически проблем, който възпрепятстваше доставките по „ Северен поток 1 “, щеше да има опция, при съществуване на предпочитание, да се доставя газ за Европа през други тръбопроводи. Това е нещо, което не виждаме да се случва ".

Еврото падна до 20-годишно дъно по отношение на $, до 0,7% до 0,988 $ по време на търговията в Лондон в понеделник. За първи път пазарите отвориха след изненадващите известия на Газпром. Русия към момента доставя газ на Европа посредством тръбопроводи от руската ера през Украйна, които останаха отворени макар нашествието, както и посредством газопровода " Южен поток ".

През последните седмици съветски публични лица не криеха вярата си, че възходящата енергийна рецесия в Европа ще отслаби поддръжката на блока за Украйна.

" Очевидно животът на хората, предприемачите и фирмите в Европа става все по-лош ", сподели Песков. " Разбира се, елементарните хора в тези страни ще имат от ден на ден въпроси към своите водачи ". 

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев беше още по-ясен в неделя, откакто немският канцлер Олаф Шолц разгласи пакет от помощ от 65 милиарда евро, с цел да смекчи удара от растящите сметки за сила. Настоящият заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия отсъди, че Германия " работи като зложелател на Русия ", защото поддържа глобите против Москва и доставя на Украйна оръжия.

" Те оповестиха хибридна война против Русия ", написа Медведев на профила си в " Телеграм ". " И този дъртак се държи сюрпризиран, че германците имат дребни проблеми с бензина ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР