Доставчиците на телеком оборудване очакват солидни поръчкиT-Mobile и Sprint ще

...
Доставчиците на телеком оборудване очакват солидни поръчкиT-Mobile и Sprint ще
Коментари Харесай

Четири компании ще „намажат“ от сделката „T-Mobile + Sprint”

Доставчиците на телеком съоръжение чакат солидни поръчки

T-Mobile и Sprint ще влагат 40 милиарда $ в интегрирани мрежи през трите години след сливането, което разкрива големи шансове за доставчиците на съоръжение

Плановете за нови вложения на бъдещата обединена телеком-компания, образувана от обединяването на американските T-Mobile и Sprint, могат да се окажат благословия за доставчиците на операторско мрежово съоръжение, най-малко в кратковременен проект.

Двете сливащи се компании обявиха, че ще влагат 40 милиарда $ в интегрирани мрежи през трите години след сливането. Това е с няколко милиарда $ повече от общите вложения, които T-Mobile и Sprint бяха оповестили поотделно преди договорката.
още по тематиката
Подобни разходни проекти евентуално ще се трансфорат в облаги за доставчиците на съоръжение – такива като Nokia, Ericsson, Cisco и Samsung, предвижда създателят на Recon Analytics Роджър Ентнер пред Mobile World Live.

Той добави, че доставчиците на съоръжение може да се окажат с малко по-ниски маржове, в случай че комбинираното дружество потърси отстъпка за поръчки в огромни размери, само че „ като цяло това би било доста позитивно за тях “.

Крупните вложения евентуално ще бъдат „ чисто позитивно “ събитие за доставчиците на операторско съоръжение в кратковременен проект, защото комбинираното дружество се готви да развива 5G мрежа, уточни и Аншел Саг, анализатор в Moor Insights & Strategy.

Той обаче предизвести, че може да има и негативен резултат в дълготраен проект – елиминирането на четвъртия състезател. Междувременно, договорката сред T-Mobile и Sprint на стойност 26 милиарда $ би трябвало да получи утвърждение от регулаторните органи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР