Доставчиците на интернет-инфраструктура биват “изцеждани”, а от това печелят фирмите

...
Коментари Харесай

GSMA призова за балансиране на интернет пазара


Доставчиците на интернет-инфраструктура биват “изцеждани”, а от това печелят компаниите за уеб-услуги (снимка: CC0 Public Domain)

GSMA предизвести, че пазарните несъответствия сред мрежовите оператори и доставчиците на онлайн услуги могат да спънат растежа в няколко бранша на интернет-базираната стопанска система. Асоциацията прикани политиците незабавно да се заемат със оправянето с казуса.

В отчета на GSMA „ 2022 Internet Value Chain “ комерсиалната асоциация отбелязва, че някои фактори, в това число асиметричното контролиране, характерните за бранша налози и някои разноски за честотен набор „ изцеждат бизнес-моделите на доставчиците на инфраструктура, като в същото време разрешават на огромните софтуерни компании да процъфтяват “.

Всички, които дават отговор за основаването на законите и регулациите, би трябвало да вземат поради взаимозависимостта на онлайн-услугите и други браншове на напредък от главните вложения в инфраструктура. Председателят на GSMA Хосе Мария Алварес-Палете съобщи, че асоциацията приветства „ възходящото осъзнаване на този проблем от политиците “. Това, съгласно нея, е значимо в миг, в който интернет-базираната стопанска система се разпростира и всички се надяват това да продължи през идващото десетилетие.

Докладът приканва политиците, вземащи решения, да прегледат „ цялостния пейзаж на данъчното облагане и контролиране “, като подсигуряват, че фирмите, инвестиращи в инфраструктура, са подтиквани да построяват и надграждат мрежите, които са в основата на онлайн-услугите.

Данните, изнесени от GSMA, удостоверяват рекомендациите. Според отчета, възвръщаемостта на вложенията в инфраструктура за мрежовите оператори е ниска, сред 6% и 11%. GSMA означи, че операторите получават по-малко от 10% възвръщаемост на капитала заради натиска да влагат до 20% от приходите в финансови разноски.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР