Доста критики и резервирани мнения, както и похвали с половин

...
Доста критики и резервирани мнения, както и похвали с половин
Коментари Харесай

Евродепутати дебатираха и критикуваха проблемите на България

Доста рецензии и резервирани отзиви, както и похвали с половин уста от съпартийци от ЕНП се изрекоха по време на дебата за върховенството на закона в България в Европарламента.
Манфред Вебер - ръководителят на групата на Европейската национална партия (ЕНП) акцентирах че за него персонално е добре младежите да излизат на улицата, да показват и пазят концепциите си. Младите желаят нещата да стават бързо. " Борисов постоянно е насърчавал младежите и им е казвал да показват мнението си и да стачкуват. Защо българският парламент би трябвало да бъде разпускан в този момент, при тази пандемия? Имаме прогрес в битката с контрабандата, с трафика на хора. Борисов е водач на едно проевропейско държавно управление. И способства за идното въвеждане на еврото "., сподели Вебер.

Ангела Меркел харесва Борисов, значи е добър?. ЕНП даже не дадоха време за спор на единствения си опозиционен член, тъй като е против Борисов. Хората в България излизаха на митинги нощ след нощ, макар че бяха заплашвани с водни оръжия. Тази резолюция включва апелите на протестиращите. Резолюцията осъжда злоупотребите с еврофондовете, потискането на медиите и така нататък Но българските жители ще се оправят със своето държавно управление. Те не ни молят за това. Искат да спрем да подхранваме вампирите, които изпиват кръвта на страната и прогонват младежите, това сподели Клер Дейли от Европейскат единна левица.

Резолюцията, която би трябвало да гласуваме, ще покаже, че сме на страната на гражданското общество в България и поддържаме настояванията за правдивост и народна власт. Позволете ми да изтъквам извадки от отчета на Европейска комисия: " Корупцията в страната е мощно публикувана, има систематични проблеми в правосъдната система, кито не са отстранени. Създаден е пост за основен прокурор, който концентрира голяма власт без механизми за отчетност. Загрижени сме за това кой има българските медии. Има политическа интервенция в медиите. Известни са ни случаи за публицисти, които са жертви на такава интервенция ", съобщи Катерина Барли - ПЕС, Германия.

Роберта Метсола (ЕНП): Екологичен потенциал е най-силният глас при отстояването на демокрацията и върховенството на закона. Не можем да допуснем компромис с този принцип. Не можем да включваме в резолюцията обстоятелства, персонални отзиви и субективни преценки, с цел да не се употребява този документ за персонални политически цели, рече Роберта Метсола от ЕНП.

Десетки хиляди европейски жители стачкуваха по улиците в България преди години, само че в този момент отново означаваме високото равнище на корупцията, заканите за независимостта на правосъдната власт и свободата на медиите. Това е дежа вю,заяви Гуендолин Корфилд от Зелените.

Народът на България не харесва своя министър председател. Ясно е, че българският народ е задоволително свободен, с цел да стачкува. Медиите подлагат на критика държавното управление. Има ли плурализъм? Да, министър председателят и президентът са от разнообразни партии. Разбира се, българите не са удовлетворени от държавното управление, това е реалност, само че те могат да решат казуса на идващите избори, уточни Франсоа-Ксавие Белами - ЕНП, Франция.

Мирно демонстриращите хора заслужават нашето почитание на всички места в Европа. Един от евродепутатите уточни, че дебатът ще опетни името на България. Но този мотив визира сърцевината на казуса. Дебатите може и да са проблематични от политическа позиция, само че те са нужни. Казвам го като жител на страна - демократична и открита страна - в която през вчерашния ден беше осъществено нахлуване над човек от юдейски генезис. Не считам, че това изявление е леке върху Германия. Когато има проблеми и дискриминация, би трябвало да се приказва намерено - без това да се приема като засегнатост или интервенция във вътрешните работи на една страна. Затова благодаря за този спор. Всички страни членки на Европейски Съюз би трябвало да правим инспекция на върховенството на закона, Михаел Рот, Германия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР