Доста интересен и напоследък все по-често практикуван способ за търговия

...
Доста интересен и напоследък все по-често практикуван способ за търговия
Коментари Харесай

Мамят възрастни хора с обещания за скъпи подаръци

„ Доста забавен и в последно време все по-често практикуван прийом за търговия е продажбата на артикули отвън търговски обект по време на презентации в зали “, уточни ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по радио „ Фокус “.

„ Особено по-възрастни хора получават примамлива покана да посетят презентация, като концепцията е че те, даже и нищо да не си закупят, ще получат някакъв подарък. Понякога и чисто обществени са движещите сили – за другарство. Така хората отиват на тези презентации, където с доста красиви думи те могат да бъдат подведени да си закупят неща, които не са им нужни. Или пък да се предоверят на внушенията за качествата на тези артикули – изключително, в случай че приказваме за резултата във връзка с здравословното положение, и да решат да си ги вземат. Впоследствие обаче да открият, че или нямат потребност от тях, или че надалеч не са чак толкоз огромна панацея, за каквато се показват тези артикули “, изясни Маргаритов.

Той напомни, че в случаите на търговия отвън комерсиалния обект, потребителите имат право на отвод в 14-дневен период от закупуването на стоката и да получат назад парите си в същия период откакто я върнат на търговеца.

„ Нека рационално да подходим. Да не се предоверяваме единствено на красиви думи, а да задаваме значимите въпроси, когато в границите на презентацията у нас съществува подозрение за едно или друго събитие по отношение на характерностите на тези артикули. И да купуваме в границите на сходни презентации тези артикули единствено въз основата на осведомен избор и на съзнанието, че имаме право на отвод “, предложи ръководителят на КЗП.

Маргаритов предизвести, че би трябвало изключително деликатно да се подхожда в случаите, в които закупуването на артикули от презентации е съпроводено с отпущането на заеми. „ След това – с изключение на, че е допустимо да се окажем с нещо, което няма да използваме и да сме дали за него много пари, може и да се забележим натоварени с спомагателни заплащания поради лихвите по бързия заем “, приключи той.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР