Доста често хората с наднормено тегло и тези, които спазват

...
Доста често хората с наднормено тегло и тези, които спазват
Коментари Харесай

Редовната консумация на паста - всички ползи и вреди

Доста постоянно хората с наднормено тегло и тези, които съблюдават диета, се лимитират в потреблението на италианска паста. Има мнение, че този артикул е доста висококалоричен и непроменяемо води до струпване на непотребни килограми. Но не всичко не е толкоз просто.

Ако погледнете италианците - народ, за който вкусната паста е издигната надали не в фетиш, няма да срещнете доста цялостни хора измежду тях. И това още един път удостоверява, че тестените произведения не постоянно са причина за наднорменото тегло. И по този начин, каква е тайната? Нека разгледаме всички изгоди и вреди от потреблението на паста.

Пастата е богата на въглехидрати, които всекидневно би трябвало да съставляват 60% от дневния банкет на един възрастен. Асимилирани в човешкото тяло, източниците на сила са точно въглехидратите. Основното е, че тези въглехидрати са " здравословни ".

Ако приказваме съответно за тестените произведения, тогава пастата от твърда пшеница ще дава отговор на тези критерии. Причината за натрупването на килограми при потреблението на паста може да се крие във сосове за паста, които са много висококалорични артикули, маслото и тлъстото месо, с което обилно допълваме този вид ястия.

Калорийна стойност на пастата от твърда пшеница е приблизително към 300-350 ккалории на 100 г артикул. Тя е обаче доста богата на минерали и витамини. Това са желязо, магнезий, фосфор, калий, манган и калций, както и витамини В1, В2, В9, Е и РР. Богат на фибри, този артикул оказва помощ да се отстранен токсините и тежките метали от тялото.

Въз основа на изследвания, потвърждаващи изгодите от макаронените произведения от твърда пшеница, актуалните диетолози са създали Средиземноморска диета. Наред с отърваването от непотребните килограми, тя понижава риска от развиване на болести на сърдечно-съдовата система и диабет. В композиция със зеленчуци, постно месо или риба, зехтин пастата в действителност се трансформира в скъп диетичен артикул.

Когато купувате тестени произведения, би трябвало да обърнете внимание на външния им тип. Произведени от паста от твърда пшеница, те ще бъдат гладки, твърди, кехлибареножълти на цвят, без бели петна. Обърнете внимание и на хранителната таблица на опаковката, наличието на протеини в нея би трябвало да е много високо. И, несъмнено, добре е да е обозначено, че това са макаронени произведения от група А, клас 1 или паста от твърда пшеница - това са надписите на опаковката, които ще ви кажат, че този артикул е здравословен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР