Доскорошният главен прокурор Иван Гешев заговори за тлъсти комисионни, получавани

...
Доскорошният главен прокурор Иван Гешев заговори за тлъсти комисионни, получавани
Коментари Харесай

Каскета мята бомби: Взимани са гигантски подкупи за Южен поток!

Доскорошният основен прокурор Иван Гешев заприказва за тлъсти комисионни, получавани от български политици, с цел да се построи газопроводът " Южен поток ". Алтернативната тръба заобиколи Украйна, отвори нов маршрут за съветския природен газ към Европа и направи нападението над Украйна допустимо.

Газопроводът, който Европейската комисия спря поради корупционни практики и тъй като не отговаряше на европейските правила за конкуренция, беше завършен през 2020 година с 3 милиарда лева от държавния бюджет под името " Балкански поток ". Прокуратурата не е разследвала участвалите в плана. Не беше разследвано и изгубването на пътната карта с " Газпром ".

Дни откакто излезе от държавното обвиняване Гешев, който работи по собствен политически план, споделя, че корупция при строителството на " Южен поток " е имало. " Сред новите дейни борци против путинизма разпознах тези, които подаряваха овчарки на Путин и строяха Южен поток против тлъсти комисионни ", написа той през днешния ден във фейсбук във връзка визитата на украинския президент Володимир Зеленски в София на 6 юли. 

" Тези хора са на първо място лицемери и отцеругатели - те не са откровени нито с Путин, нито със Зеленски, още по-малко пък със своя народ, който са трансформирали в пленник на персоналното си оцеляване и в жертва на техните обири ".

Гешев единствено маркира тематиката за корупцията и повече разяснява отношението на българските политици към Зеленски. Продължава да обвързва обстоятелството, че е изгубил поста си (отстраняването е заради уронване на престижа на правосъдната власт) със заканата си да арестува Путин, в случай че стъпи на българска земя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР