Дошло е време от цифровата програма за Западните Балкани, която

...
Дошло е време от цифровата програма за Западните Балкани, която
Коментари Харесай

Дойде ред на иновационна програма за Западните Балкани

Дошло е време от цифровата стратегия за Западните Балкани, която изпълняваме сполучливо, да преминем към Иновационна стратегия за района. Визията ми по какъв начин можем да надградим постигнатото в предходния сектор с големите благоприятни условия, които дава новият, показах на конгрес в София за Западните Балкани по самодейност на евродепутата Ангел Джамбазки. Това сподели българският евродепутат Мария Габриел.

"Искаме Западните Балкани в Европейския съюз. Новата Европейска комисия към този момент дадохме поръчка, че въпросът остава предпочитан за нас. Това е от съвместен интерес, тъй като сигурността и развиването на района значат сигурност и за Европейски Съюз. Само преди три дни отпуснахме 15 милиона евро за възобновяване на вредите от земетресението в Албания. Няма локална стопанска система, която да може да се развива без вложения: вложения сигурността, в гениите, в дребните и междинни предприятия, в попречване на приключването на мозъци. Вече имаме доста съответни резултати от Цифровата стратегия за Западните Балкани. Един от най-важните е районното съглашение за понижаване на таксите за роуминг, само че основни са и основаната Регионална академия за киберсигурност, построените шест центъра за цифрови нововъведения (още 16 са в развой на подготовка) ", сподели Габриел.

Тя акцентира, че в границите на новия си сектор желае да продължи с още повече старания и съответни начинания. В стратегия Еразъм+ към този момент способстват финансово и вземат участие във всички действия Северна Македония и Сърбия. Включването на останалите четири страни би било мощно обръщение към младежите за отворени пред тях благоприятни условия. Бъдещата стратегия Хоризонт Европа също може да повлияе доста позитивно, да вземем за пример за битката с рака, развиването на селските региони, разгръщането на нововъведения и повече МСП.

"Сигурността и стабилността не са даденост в днешното време на възходяща цифровизация във всички браншове. Затова решението е засилено съдействие, по-активни вложения, продан на информация. А за всичко това, доверието остава водещ фактор. Очаквам с неспокойствие да продължим взаимната работа с сътрудниците от Западните Балкани ", сподели още Мария Габриел.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР