Досегашният италиански премиер Джузепе Конте бе натоварен официално днес да

...
Досегашният италиански премиер Джузепе Конте бе натоварен официално днес да
Коментари Харесай

Конте получи мандат за ново правителство

Досегашният италиански министър председател Джузепе Конте бе претрупан публично през днешния ден да сформира новото държавно управление.

Президентът Серджо Матарела му даде мандат, откакто в Рим реализираха договорка за попречване на предварителните избори, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на известие от пресслужбата на президента, написа dir.bg.

Очаква се Конте да получи няколко дни за политически съвещания, които да доведат до образуването на работещо болшинство в Народното събрание.

Вчера Движение " Пет звезди " (ДПЗ) се контракти за образуване на съдружен кабинет с левоцентристката Демократическа партия (ДП) за отбягване на предварителни парламентарни избори. Съществува риск обаче новата коалиция да се окаже нестабилна, защото сред двете партии има различия за платформата на ръководство и състава на новия кабинет.

Конте бе министър председател на популисткото държавно управление с присъединяване на ДПЗ и крайнодясната партия " Лига ", което се разпадна по-рано този месец. Лидерът на " Лигата ", вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини, провокира рухването на кабинета, поощрен от социологическите изследвания, които отреждат победа на неговата партия при предварителни избори. ДПЗ, което бе по-големият сътрудник в управлявалата от предходната година коалиция, обаче се споразумя за взаимно ръководство с опозиционната Директива за птиците.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР