Досъдебното производство срещу вицепремиера и министър на финансите Асен Василев

...
Досъдебното производство срещу вицепремиера и министър на финансите Асен Василев
Коментари Харесай

Рашков: Производството срещу Асен Василев е политически акт

Досъдебното произвеждане против вицепремиера и министър на финансите Асен Василев е политически акт. Това сподели министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в изявление за бТВ във връзка информация от през вчерашния ден, че спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство на 15 март против Асен Василев за закононарушение по работа. То е по сигнал на притежателя на „ Инса ойл “ Георги Самуилов до основния прокурор Иван Гешев.

Бойко Рашков съобщи, че досъдебното произвеждане е корист от страна на прокуратурата с процесуални пълномощия, тъй като в производството няма данни за закононарушение. 

От това нищо няма да излезе, разяснява министърът. Според него прокуратурата ще се опита да има развиване по случая, с цел да „ имат нещо, което да размахват в общественото пространство – против вицепремиер се води следствие “. 

По мотив арестите на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, на някогашния финансов министър Владислав Горанов и на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова от предходната седмица Рашков съобщи, че при обиските в домовете им не са открити движимости и предмети, които биха имали директно значение към следствието. Той добави, че в дома на Арнаудова са открити материали, по които може да се направи извод, че тя е следяла доста деликатно какво се разисква в общественото пространство по отношение на изказванията на Васил Божков и е съхранявала тези материали.

Сестрата на Арнаудова работи в Главна дирекция „ Национална полиция “, сподели Рашков във връзка теча на информация от полицията по случая.

Трябва да осведомяваме Европейската национална партия (ЕНП) за комунистическото минало на инженер Бойко Методиев Борисов, сподели вътрешният министър във връзка посещаване на делегация на ЕНП в страната поради проблема с арестите. Той сподели документ, в който е посочено, че Борисов е напуснал органите на Министерство на вътрешните работи, тъй като не е желал да се деполитизира, а към оня миг е бил член на Българската комунистическа партия (БКП). 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР