Доростолският митрополит Яков и свещеници от Силистра отидоха на място

...
Доростолският митрополит Яков и свещеници от Силистра отидоха на място
Коментари Харесай

Свещеници от Силистра посетиха Украйна с хуманитарна помощ

Доростолският митрополит Яков и свещеници от Силистра отидоха на място в Украйна, с цел да доставят филантропична помощ на хората от Измаил, Болград и Рени, заяви Българска национална телевизия.

Инициативата е на Доростолската митрополия, която за седмица е събрала близо 23 000 лв. от донори за филантропичната помощ.

Митрополит Яков и протосигнелът на епархията Добри Чаков персонално занесли стоките от първа нужда в Украйна, където помощта е поета и разпределена от архиепископът на Измаил Сергий.

" По време на нашия къс престой на украинска земя забелязахме, че хората имат потребност най-много от лекарства, храни и всичко от първа нужда за бедстващия и страдащия човек. Доволни сме, че даренията, които събрахме, стигнаха до точно тези хора, които страдат и които боледуват, тъй като това беше и задачата на мероприятието ни - за страдащите, а не за съответни хора " - сподели Доростолската митрополит.

От началото на войната към 150 души от Украйна са настанени в област Силистра. Към момента единици от тях са поискали бежански статут.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР