Дори само една фитнес тренировка седмично ще ви поддържа в

...
Дори само една фитнес тренировка седмично ще ви поддържа в
Коментари Харесай

За тези, които спортуват само през уикенда


Дори единствено една фитнес подготовка седмично ще ви поддържа в по-добра форма, в сравнение с в случай че прекарвате времето си на дивана. В доста случаи това се приема за утешителна мисъл за мързеланковци, само че истината е, че доста хора не намират дотатъчно време за фитнес и физически натоварвания през седмицата. При тях съботно-неделната фитнес подготовка е по-скоро единствен късмет за спортна интензивност, в сравнение с опрощение за мързелуването през работната седмица.

За всички, които намират време за фитнес и спорт само през уикенда е значимо да занят, че даже това е късмет да понижат риска от сърдечносъдови проблеми , асоциирани със залежаването, с най-малко 40%. Макар и веднъж-дваж седмично, интензивната фитнес подготовка носи своите изгоди.

По-важно за уикенд деятелите във фитнеса обаче е да знаят, че от най-голямо значение е не да се натоварват на лимита на опциите си, а да намерят салдото сред интензитет и успеваемост на тренировката. Ако не успявате да балансирате времето си през работната седмица по този начин, че да остава време за постоянно умерено натоварване , постарайте се най-малко да балансирате интензивното натоварване през почивните дни.

Разработването на уравновесена и ефикасна стратегия за фитнес подготовка един път или два пъти седмично би трябвало да бъде съобразено с самостоятелните особености на трениращия и да се извърши от експерт. Добре е тя да комбинира кардио извършения с периодично повтаряне на силови натоварвания на избрани мускулни групи.

Рядкото осъществяване на тренировката обаче ще изисква доста добра разгрявка за тонизиране на мускулатурата и отбягване на възможни контузии.

Свързани публикации.. Ползите от късите, само че интензивни тренировки във фитнеса 0 Добавете изометрични извършения към фитнес режима си 0 Стречинг - приготвя мускулите за подготовка 1

Много значимо изискване е и положителното възобновяване след натоварването. То може да включва още веднъж кардио подготовка, съчетана с разпъване , или стречинг.

Много хора сполучливо включват към възобновяване си и техники от йогата или медитацията. Те подкрепят както физическото възобновяване след силовото натоварване, по този начин и снеманетo на напрежението , за реализиране на по-комплексен резултат от тренировката.

Нередовните интензивни натоварвания даже при хора с по-спортна натура носят колкото изгоди, толкоз и скрити опасности. Винаги се допитвайте до препоръките на експерти в региона преди да започнете интензивни пък въпреки и редки тренировки.

И колкото по-често намирате време за тях, толкоз по-лесно ще можете да си позволите да намалите натораването си и да редуцирате риска от контузии.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР