Дори когато производството е частно, контролът е държавен. Така проф.

...
Дори когато производството е частно, контролът е държавен. Така проф.
Коментари Харесай

Николай Радулов за случая "Скрипал": Субекти с огромен бизнес от Студената война се развихрят сега

Дори когато производството е частно, контролът е държавен. Така проф. Николай Радулов, специалист по сигурността и учител в Нов български университет, разяснява гърмежа в " Арсенал " пред БНР.

Радулов посочи някои от предпоставките за сходни произшествия като днешния в " Арсенал ": Остаряло съоръжение, назначение на хора, които не са експерти в съответната област, непрестанно понижаване на квалифицирания личен състав:

„ Инструктажите преди промените се вършат официално, защитата е неприятна. Дори когато производството е частно, контролът е държавен. Няма логичност да се занижи контролът. След като страната е отстъпила стратегически браншове, методът да се резервира равнището на сигурност е държавният надзор. Многократно сме установявали, че протоколи се подписват официално, че пенсионирани чиновници стават частна защита на такива предприятия. Винаги има пробиви в защитата. Въпросът за човешката неточност е настоящ и през днешния ден и то не по непредпазлиивост, а по незадоволителна подготвеност “, сподели той.

Относно предстоящите ходове от страна на Лондон по абсурда " Скрипал ", както и напрежението сред Лондон и Москва, зародило след отравянето на някогашния разузнавач, Радулов означи: „ Връх на наивността е да се счита, че службата за външно разузнаване прави сходни дейности, оставяйки всички следи. Това е част от пропагандна акция. Извършителят се е постарал следите да водят към службата за външно разузнаване. Този случай ще ускори опълчването сред Русия и Запада. Някога имаше големи групи, които правеха голям бизнес от Студената война. И в този момент от двете страни стоят стопански субекти, които имаха сериозен проблем с оцеляването си, в този момент се развихрят и ще получат съществено финансиране. Зад всичко виждаме стопански и политически ползи “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР