Дори и най-реномираните новинарски организации и медийни портали могат да

...
Дори и най-реномираните новинарски организации и медийни портали могат да
Коментари Харесай

Как BBC отправи послание към децата, че промените в климата са нещо добро?

Дори и най-реномираните новинарски организации и медийни портали могат да създадат колосални неточности, тъкмо както направи BBC преди броени дни, когато разгласява необятно обсъждано и подигравано управление за деца, в което се изброяват 15 „ позитивни въздействия “, които световните промени в климата могат да имат върху света и Англия.

Ръководството беше неотложно отстранено от уеб страницата на медията, само че посланието, което отправяше към своите читатели, а точно децата и подрастващите, че „ Всъщност климатичните промени са нещо положително “ провокира в действителност широкоразпространени критик, оповестяват от портала Eather. Но остава фактът, че някой в редакцията на Би Би Си е взел решението да изложи измененията в климата в светлина, в която биват показани като позитивни, до момента в който всички учени и уважавани специалисти по света са единомислещи, че точно те могат да причинят колосални равнища на гибел измежду животинските типове и хората, съставляват евентуален риск за ново всеобщо изгубване на типовете и водят до общо намаление на качеството на живота на хората, което към този момент е следен факт през последното десетилетие.
Какъв е казусът?
Във допустимо най-смекчения прочит на обявата, може би от Би Би Си са имали поради, че в света има доста аспекти, които непрестанно се трансформират, само че няма да причинят непосредствено гибел или тежки нарушавания в метода ни на живот. Или може би медията не желае да плаши децата, че те също носят отговорност за съсипването на нашата планета, въпреки и в множеството случаи да нямат добре реализирано осъзнаване на персоналната отговорност, нито сами да са взели участие във образуването на метода си на живот. Но макар тези опити за намаляване на обстановката, някои от описаните позитивни страни на световното стопляне, провокират необяснимо разстройване:
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР