Дори и най-безвредните лекарства могат да изложат здравето ви на

...
Дори и най-безвредните лекарства могат да изложат здравето ви на
Коментари Харесай

7 грешки при пиенето на лекарства, които ги превръщат в истинска отрова

Дори и най-безвредните медикаменти могат да изложат здравето ви на риск, в случай че не спазвате разпоредбите за техния банкет, предпазване и композиция с избрани артикули. Това са най-често срещаните неточности, които могат да трансфорат медикаментите в същинска отрова.

1. Не споделяте с лекаря си цялостния лист на медикаментите, които приемате

С придвижване на възрастта се усилва и описът на медикаментите, които е належащо да одобряваме.

При изписването на нови медикаменти за всеки доктор е значимо да знае и какви други медикаменти приемате - еднократно или непрекъснато. Най-добре е да извършите лист с имената на всички лекарства, както и честотата на тяхното потребление и да го покажете на експерта. Това ще му помогне освен при слагане на диагноза, само че и при избора на верния режим на лекуване. Между другото, не забравяйте да включите в този лист витамините и билковите препарати, които приемате.

2. Комбинирате приема на медикаменти с банкет на витамини

Не всички медикаменти взаимодействат добре с витамините: в някои случаи едновременното им приложение може съществено да повлияе на успеваемостта на медикаментите, да усъвършенства, отслаби или изцяло да анулира резултата им. Същото се отнася и за билковите препарати. По някаква причина е общоприето, че билките са нещо безобидно. Но в доста лечебни растения наличието на дейни субстанции е даже по-високо, в сравнение с в медикаментите. И в случай че приемате по едно и също време медикаменти с билкови препарати, последствията могат да бъдат в действителност съществени.

3. Приемате нередовно предписаните ви медикаменти

Нарушавайки режима на дозиране на медикаментите, няма да получите стремежи резултат от приема им. Например, в случай че ги приемате по-рядко или по-често, в сравнение с е посочено в инструкциите или ги комбинирайте с храна (при наставление за банкет на гладно), рискувате да си навлечете проблеми.

За да може дейното вещество на медикаментите да доближи избрана централизация в кръвта ви, то препаратът би трябвало да се приема прецизно съгласно предписанията.
 Как горещото време въздейства на хроничните заболявания и одобряваните медикаменти Как горещото време въздейства на хроничните заболявания и одобряваните медикаменти
Високите температури се отразяват отрицателно на здравето ни. Докато обаче здравият младеж може по-лесно да се приспособява към жегите, з...

4. Приемате медикаменти, които не са подобаващи за вашата възраст

Много медикаменти, подобаващи за младежи, са рискови за тези, които са по-възрастни.

Ако страдате от хронично заболяване и от години приемате несъмнено лекарство, откакто навършите 65 години, наложително се консултирайте с доктор. Може би ще е належащо да замените някое от нормалните си медикаменти с медикамент, който е подобаващ за вашата възраст.

5. Комбинирате медикаментите с несъответствуващи храни и питиета

Някои медикаменти не е добре да се комбинират с избрани храни: да вземем за пример по-добре е да не ядете грейпфрут, в случай че непрекъснато приемате статини. Откажете се и от чая с жълт кантарион, в случай че пиете хормонални контрацептиви.
 Фармацевти регистрират взрив на медикаментите без рецепта Фармацевти регистрират взрив на медикаментите без рецепта
Рязък скок в търсенето на противогрипни медикаменти без рецепта в разгара на лятото. Фармацевти обясниха необикновената наклонност със закъс...

6. Променяте сами дозата

Всички промени в дозата на медикаментите би трябвало да се правят единствено след консултация с доктор. Дори и да ви се коства, че лекарството ви работи прекомерно едва или прекомерно мощно, в никакъв случай не вземайте сами решението за увеличение или понижаване на дозата. Много медикаменти имат кумулативен резултат и затова, в случай че увеличите или намалите дозата им, това може да докара до тежки странични резултати.

7. Игнорирате страничните резултати

Не би трябвало да толерирате страничните резултати с вярата те да отшумят сами. Споделете с вашия доктор страничните резултати, които провокира приемът на избрани лекарства.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент. Предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР