Дори и малките деца знаят, че е полезно да се

...
Дори и малките деца знаят, че е полезно да се
Коментари Харесай

Полезно ли е наистина сиренето?

Дори и дребните деца знаят, че е потребно да се яде сирене. То съдържа доста потребни ензими на млечнокиселите микроорганизми. Обикновено ние българите похапваме краве сирене, което се прави от прясно мляко на крави. Но овчето и козето сирене са доста добър избор. И въпреки да сме почитатели на бялото саламурено сирене, в действителност и у нас има доста типове. Те се подготвят по неповторим метод, според от типа мляко, технологията, мястото на произвеждане. Общото е, че се получават след коагулация на белтъка, след което коагулиралата маса се отцежда от остатъчната суроватка и се подправя и дообработва съгласно съответната технология.

За изгодите на сиренето е известно от антични време. То има висока калоричност и физиологична пълноценност, които се обуславят от високо наличие на белтъчини и мазнини, от съществуването на добре усвоими от човешкия организъм пептиди, свободни аминокиселини, витамини и микроелементи.

Но за какво в днешно време стартира да се приказва от ден на ден за това, че не е хубаво да се яде доста сирене? И потребно ли е в действителност сиренето?

Причината за тези подозрения идват от обстоятелството, че доста производители не влагат нужните артикули за изработката за сирене. А прибавят неразрешени и даже нездравословни съставна част - като палмово масло. Освен това в сирената, изключително твърдите, има повече наситени мазнини и субстанции, които съдържат и способстват производството на хормони, в сравнение с в която и да е друга храна. Това дава съображение да се търси връзка сред засилената консумация на сирена през последните десетилетия и увеличението на хормонозависимите типове тумори.

 изгоди от сирене

Друга причина е, че сиреното съдържа доста калций, само че и доста мазнини. Ако прекаляваме с потреблението на сиренето, то ще приемате прекомерно доста мазнини. Да не приказваме, че в сирената, които се продават през днешния ден на пазара, се съдържа прекомерно доста сол. Това може да докара до развие на сърдечно-съдови болести.

За да се предпазим от това, може да накисвате сиренето във вода, с цел да го обезсолите и по-късно да го ядете.

И въпреки всичко, скорошни две огромни нови изследвания са безапелационни - млечните артикули, включително и сиренето, не са нездравословни. Според първото проучване даже и пълномаслените млечни артикули не оказват нездравословно въздействие върху сърдечно-съдовата система, както от дълго време битува мнение. Нещо повече - съгласно второ изследване наситените мазнини като цяло и освен в млечните артикули са изцяло безобидни и не могат да са съществена причина за задръстване на артериите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР