Дори и да не си падате толкова по скъпоценните или

...
Дори и да не си падате толкова по скъпоценните или
Коментари Харесай

Апатит - влияние и свойства на камъка

Дори и да не си падате толкоз по скъпоценните или полускъпоценните камъни, в което леко се съмняваме (особено при положение, че ги получавате като подарък), то доста добре знаете по какъв начин наподобяват камъни като рубин, топаз, тюркоаз, ахат и други. За диамантите да не приказваме.

Съществува и един много по-непознат камък, който попада в категорията на скъпоценните и се споделя Апатит. Той се среща най-вече в Бразилия, Мадагаскар, Мианмар, Кения, Индия, Шри Ланка, РЮА, както и в Мексико, Канада и Съединени американски щати. Подобно на останалите типове скъпоценни и полускъпоценни камъни, неговата стойност се дефинира от цвета му. Който може много да варира, само че несъмнено за най-скъп се приема Апатит вид „ котешко око “.

Ако се върнем обратно във времето е забавна и историята на камъка Апатит, тъй като е лишило много време той да бъде разграничаван от други камъни като аквамарин, топаз, оливин, аметист или берил. Основна причина за това било, че камъкът се среща в разнообразни нюанси, както и че може да ги трансформира според от това кой го има.

Известно време е бил именуван даже Лъжливият или Камъкът- лъжец, до момента в който не станало ясно, че негова присъща линия е, че няма толкоз твърда конструкция спрямо гореизброените камъни. Както и с доста други, с които се бърка.

Именно оттова идва и името му, тъй като името апатит идва от гръцката дума „ апетеин: в превод значи „ излъган “, а е кръстен по този метод едвам през 1788 г от Абрахам Вернер, който въпреки и да го назовава Лъжливият камък, потвърждава, че той няма по какъв начин да бъде сравняван с останалите кристали.

Влиянието на Апатита е голямо върху всеки, който го има. Счита се, че той има свойствата да се привързва дотолкоз към притежателя си, че в случай че последният бъде сполетян от прочувствен стрес, любовна тъга, житейска покруса или заболее, то камъкът ще стартира да трансформира цвета си. Същевременно до момента в който е със притежателя си той се грижи за него, доколкото е по силите на един камък.

Следейки смяната на цвета на Апатита вие можете да разберете дали е правилен и предан към личността ви. Ако цветът му е избистрен, то го дръжте покрай себе си или му намерете място в дома си. В някои азиатски и африкански страни се смята, че той може даже да ви накара да предвещавате бъдещето.

Последното изявление се дължи главно на схващането, че в случай че цветът на Апатита стартира да потъмнява, то той е предвестител на неуспехи или болести. По този метод той може да ви е от изгода, тъй като постоянно можете да вземете превантивни ограничения в случай че имате приближен консултант.

Апатитът е камъкът на зодия Близнаци. Той ще ги уравновеси и укроти и бижутата, създадени с апатит са изключително подобаващ подарък за тях. Цветовете на камъка може да варират доста- срещат се кафяви, сини, лилави, сиви, бели, кървавочервени, жълти и даже безцветни апатити. Предупредете бъдещият притежател на определеното от вас украшение с Апатит, че е значимо да го възприема като амулет, а в случай че забележи, че цветът му потъмнява, е най-добре да си направи медицински проучвания.

Тук е мястото да се означи, че има значение и на какви цветове ще се спрете. Смята се, че зелените камъни Апатит ще оказват помощ на притежателите им да поддържат връзка с животните, сините носят шанс за започването на нова работа, а жълтите биха помогнали на дамите да се отърват от целулита си и без значение на пол биха имали благотворно влияние върху активността на черния дроб, далак и панкреас.

Прочетете още за силата на скъпоценните камъни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР