Дори и да не разполагаме с милиони, ние също можем

...
Дори и да не разполагаме с милиони, ние също можем
Коментари Харесай

Управлявайте парите си като ултра богатите. Ето как

Дори и да не разполагаме с милиони, ние също можем да увеличим положението си. Като начало, можем да копираме част от финансовите привички на едни от най-богатите хора в света.
Три навика, които да откраднем от Уорън Бъфет, Марк Кюбан и Кевин О'Лиъри:
Живейте под опциите си

Това е един от най-хубавите финансови препоръки, които можете да последвате. Дори и милиардерът вложител Уорън Бъфет, който понастоящем разполага с 86 милиарда $, към момента живее в къщата си в Омаха, Небраска, която купува през 1958 година за сумата от 31 500 $.
Бъфет е прочут и с обстоятелството, че в никакъв случай не харчи повече от 3.17 $ за закуска, употребява купони, както и картата си за гратис ядене в McDonald's.
Основателят на Amazon и понастоящем най-богат човек в света Джеф Безос пък към момента разполага с Honda accord, макар положението си от 155 милиарда $.
Въпреки че печели милиони, Джей Лено споделя, че не употребява приходите от вечерното си шоу, откъдето си докарва по 30 млн. на година. Лено обаче постоянно разполага с втора работа и живее с по-малкия приход, до момента в който огромният икономисва.
" Винаги съм харчел по-малкото количество пари, които съм изкарвал “, споделя той пред CNBC. “Не съм похарчил и цент от приходите ми от вечерното шоу! “
Защо това е толкоз значимо? Защото ще ви разреши да изплатите задълженията си, а каквото спестите, ще можете да инвестирате. При това – без значение какъв брой дребна е месечната спестена сума.
Авторът в областта на персоналните финанси и звезда от ABC Кевин О'Лиъри споделя тактиката, която му е помогнала да усили своето лично благосъстояние, което му разрешава да влага повече: „ Всеки път, когато бих желал да си купя нещо си задавам един и същи въпрос: Това належащо ли ти е?
„ Защото в случай че не го купя, това значи повече пари за вложения, което пък е метод да трупаш още благосъстояние, освен това до момента в който спиш “, споделя още О'Лиъри. Ето по тази причина той прави кафето си у дома, вместо да дава по 2.50 $ за него, при покупка извън.
Изплатете задълженията си
Да, дългът в някой случай е в действителност нужен – без значение дали приказваме за завършването на висше обучение, покупката на кола, с която да се придвиждаме до работното място и така нататък Богатите хора обаче предлагат да заобикаляме заемите във всичките им вероятни форми.
Технологичният милиардер и вложител Марк Кюбан е имал много проблеми с дълга по кредитните си карти, по тази причина той през днешния ден поучава да не ги използваме, тъй като спестените пари от високите лихви по картите са по-добър приход от множеството вложения, които можем да създадем.
Това важи в цялостна мощ и за всички останали типове заеми, споделя Кюбан. Независимо дали става въпрос за студентски или потребителски заем при 7% рента, имайте поради, че в случай че ги изплатите, вие към този момент печелите 7% годишно.

Това е вашата незабавна рентабилност, която е много по-сигурна от това да купиш дадена акция или да придобиеш парцел, който да отдаваш чартърен.
О'Лиъри е на същото мнение: “ При състояние че желаете финансова самостоятелност, ще би трябвало да изплатите дълга си. Да, това включва и ипотечния ви заем ", споделя той пред CNBC.
Не спестявайте, а инвестирайте
Докато спестяването на пари, вместо тяхното харчене, е добър табиет като начало, имайте поради, че съгласно богатите, вложенията са пътят към образуването на съществено положение.
О'Лиъри споделя, че в случай че стартираме на 18, 19, 20 или 21 години да отделяме по към 10% от извоюваното, то на 65-годишна възраст можем би ще разполагаме с 1 милион. Ако обаче влагаме тези средства, те ще се умножат.
Инвеститорът Уорън Бъфет дефинира вложението като това да се намирате на доста висок връх с топка влажен сняг. Започнете да търкаляте топката надолу и тя ще се уголеми. Същото е и с вложението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР