Допитване сред членовете на британската Консервативна партия показва, че Борис

...
Допитване сред членовете на британската Консервативна партия показва, че Борис
Коментари Харесай

Борис Джонсън печели все повече популярност. Причината

Допитване измежду членовете на английската Консервативна партия демонстрира, че Борис Джонсън е по-популярен измежду тях от премиера Риши Сунак, заяви вестник " Таймс ". Министър на годината обаче е министърът на защитата Бен Уолъс.

Допитването за " Министър на годината " е извършено от уеб страницата на Консервативната партия. Убедително отпред е министърът на защитата Бен Уолъс, което не се счита за изненада, тъй като той води в изследванията на публичното мнение за известност още от февруари.
-->
Кеми Баденох, която взе участие в конкуренцията за водач на партията и министър председател е на второ място, а на трето е министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман.

Борис Джонсън е четвърти и изпреварва Риши Сунак.

По-нататък в подреждането следват министърът на финансите Джеръми Хънт, Пени Мордант, Джейкъб Рийс-Мог и Лиз Тръс.

" Таймс " разяснява, че на премиера Риши Сунак му следва много работа, с цел да завоюва на своя страна членската маса.

Интересна е и класацията за " Депутат на годината " измежду торите. В нея Борис Джонсън попада също, заемайки второто място, като отпред е Лий Андерсън. Лий Андерсън стана доста известен след обществения му спор с някогашния футболист Гари Невил – член на Лейбъристката партия, който бе сравнил изискванията за мигрантите служащи в Катар с тези на стачкуващите служащи в Обединеното кралство. Андерсън бе бурно приветстван откакто съобщи:

" Говори за футбол и не си пъхай носа в политиката, Гари. Ти нямаш визия защо приказваш ".

Източник: БНР
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР