Донецката народна република (ДНР) издаде закон, позволяващ присъствието на чуждестранни

...
Донецката народна република (ДНР) издаде закон, позволяващ присъствието на чуждестранни
Коментари Харесай

ДНР разреши назначаването на чуждестранни наблюдатели на референдума

Донецката национална република (ДНР) издаде закон, допускащ наличието на задгранични наблюдаващи и медии на референдума за влизането на републиката в състава на Русия. Това оповестява РИА Новости.

„ Законът планува опция за наблюдаване на провеждането на референдума както от наблюдаващи, назначени от Гражданската камара на Донецката национална република, по този начин и от задгранични (международни) наблюдаващи, упълномощени от представители на медиите “, се споделя в текста на документа.

Пояснява се, че по време на референдума ще бъде неразрешено фотографирането и видеозаснемането, с цел да се противодейства на закани от враждебно въздействие, само че упълномощените представители на медиите ще могат да записват протичащото се.

Отбелязва се, че те ще могат да участват на събитието след предварителното единодушие на участника в референдума или член на комисията по референдума.

По-рано Луганската национална република (ЛНР) издаде сходен закон, допускащ наличието на задгранични наблюдаващи на референдума.

Съобщава се, че Централната изборна комисия на републиката ще акредитира евентуални наблюдаващи от други страни.

Източник: РИА Новости
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР