Доналд Тръмп вярва, че Китай ще положи всички усилия, за

...
Доналд Тръмп вярва, че Китай ще положи всички усилия, за
Коментари Харесай

Ще попречи ли Китай на победата на Доналд Тръмп?

Доналд Тръмп има вяра, че Китай ще постави всички старания, с цел да предотврати преизбирането му за президент на Съединени американски щати. Той сподели това в половинчасово изявление за Reuters, написа съветският вестник „ Независимая газета “ в своя публикация, предоставена от организация Фокус.
Китай ще направи всичко допустимо, с цел да изгубя тази конкуренция “, предизвести стопанинът на Белия дом. Според него Пекин желае неговият конкурент Джо Байдън да завоюва изборите през ноември, с цел да облекчи натиска, който Тръмп оказва върху Китай по комерсиалните и други въпроси. Въпреки това самият Тръмп не има вяра на изследвания на публичното мнение, съгласно които Байдън сега го изпреварва по своята известност.
В изявление американският президент не пропусна за следващ път да упрекна Китай за пандемията от ковид и гибелта на 60 000 американци, както и за основаването на предпоставки за рецесия в американската стопанска система. Съдейки по изчисленията, оповестени в сряда, американският Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие е понижен с 4,8% на годишна база. Икономистите не се съмняват, че половингодишната криза в американската стопанска система е обезпечена. В последна сметка главните вреди от карантината ще бъдат през второто тримесечие, а резултатите от нея ще бъдат оповестени в самия кипеж на предизборната акция.
Тръмп повтори, че Пекин е трябвало да бъде доста по-активен и виновен за навреме даване на информацията за инфекцията на интернационалната общественост. И в този момент " те (китайците) непрекъснато употребяват връзките с обществеността, с цел да се преструват, че са почтената страна ", по този начин президентът упрекна китайските чиновници.
Споменавайки чиновници, Тръмп евентуално не на последно място има поради представителя на външното министерство Джао Лицзян. Джао изрази версията, че американските военни са „ доставили “ ковид в Ухан през септември предходната година - няколко месеца преди експлоадирането на пандемията.
В тази връзка американските медии припомниха по какъв начин преди този момент Джао в отговор на осъждането на обстановката с уйгурите в китайската провинция Синдзян съобщи в „ Туитър “, че към момента има проблеми със сегрегацията в Съединени американски щати. Тогава Сюзан Райс, някогашният асистент на президента на Съединени американски щати за национална сигурност, влезе в дискусия с него.
Високопоставен чиновник на Белия дом, при изискване на анонимност, сподели пред Reuters в сряда, че неофициалното помирение във войната на думи, с които Тръмп и китайският президент Си Дзинпин се споразумяха в телефонен диалог в края на март, е завършила. Според източника и двамата водачи дадоха обещание тогава, че техните държавни управления ще създадат всичко допустимо за съдействие в битката против ковид. Сега Вашингтон и Пекин обменят все по-остри обвинявания по отношение на произхода на вируса и неговия отговор.
Не е изненадващо, че в изявлението за Reuters Тръмп сподели, че той изследва разнообразни разновидности за следствията, с които Китай може да се сблъска заради нежеланието си да разкрие истината за COVID-19 и да взаимодейства напълно със Съединени американски щати. „ Мога да направя доста, с цел да усложня живота им “, акцентира той, без да задълбочавам в детайлите на техните вероятни дейности.
Досега Тръмп е инструктирал ФБР и Централно разузнавателно управление на САЩ да схванат дали китайските управляващи и Световната здравна организация (СЗО) крият информация за експлоадирането на COVID-19. Според източници на телевизионния канал NBC News президентът разпоредил на специфичните служби да " стигнат до дъното " на това, което СЗО знае за двете лаборатории за изследване на вируси в Ухан.
По-специално на тях беше поръчано да проучат опцията вирусът да бъде инфектиран инцидентно един от чиновниците в лабораторията, която стана източник на болест за жителите на града, а по-късно и целия свят. Тръмп е смутен и от известията в медиите, че администрацията на президента Барак Обама сякаш е отпуснала безплатна финансова помощ в размер на 3,7 милиона $ за лабораторията на Ухан. Белият дом продължава да упорства Китай да разреши на задгранични експерти да влязат в лабораторията, което Пекин уверено отхвърля.
Руските общественополитически канали в мрежата „ Телеграм “ разясниха обстановката. „ И по този начин, Тръмп упрекна Китай, че работи за Джон Байдън. Или, което е същото, той упрекна Байдън, че работи за Китай, пишат създателите на канала „ Мишка в зеленчуци “. - Като се има поради, че самият Тръмп , съгласно съперниците си, е протеже на Русия, това трансформира идните президентски избори в международната цитадела на свободата и демокрацията в история, почтена за Сионските протоколите на мъдреците: двете най-авторитарно-тоталитарни страни в света се борят за гласовете на американските гласоподаватели да обезпечат победа на марионетките си на свободни избори. Жалко е, че там има единствено две системообразуващи партии: протеже на Иран би изглеждал ужасно като трети участник в предизборната конкуренция. Е, и самостоятелен претендент от КНДР, да вземем за пример. "
Главният редактор на радиостанция „ Ехото на Москва “ Алексей Венедиктов наново разгласява това мнение в своя канали, като взе поради резултатите от скорошната конференция, в която мениджърите на централата на президента на Съединени американски щати участваха: „ Ако изборите са след един месец, Тръмп ще ги загуби “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР