Доналд Тръмп отново критикува решението за преместване на американското посолство

...
Доналд Тръмп отново критикува решението за преместване на американското посолство
Коментари Харесай

Тръмп критикува новото американско посолство в Лондон

Доналд Тръмп още веднъж подлага на критика решението за пренасяне на американското посолство в Лондон. Построяването на новата постройка в не чак толкоз централен лондонски квартал струваше 1 милиард $, само че ще дава заслон за 800 души личен състав, съобщи БНР.

С много недипломатичен език в негов жанр Доналд Тръмп назова квартала Воксъл от южната страна на река Темза, където е новата постройка, „ ужасяващ и въшлив “.

Тръмп, който се чака да посети Лондон на 13 юли, упрекна за неприятното решение предшественика му Барак Обама, само че в действителност единодушието за преместването е обещано от Джордж Буш младши.

Доналд Тръмп изрази отрицание, че остарялото посолство е продадено за 250 милиона $, а за новото са изхарчени 1 милиард.

Американският президент напомни, че през януари са го поканили да пререже лентата на новото посолство, само че той е отказал.

Дипломатическият сътрудник на Би Би Си Джеймс Ландейл апропо съобщи, че главната причина за преместването на посолството е била, тъй като е прекомерно малко, с цел да се конфигурира цялата съвременна техника, гарантираща сигурността му.

Посолството бе намерено на 16 януари тази година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР