Доналд Тръмп открито заяви, че Робърт Мюлер е започнал “лов

...
Доналд Тръмп открито заяви, че Робърт Мюлер е започнал “лов
Коментари Харесай

Докладът на Мюлер – лов на вещици или трамплин за нов мандат на Тръмп

Доналд Тръмп намерено съобщи, че Робърт Мюлер е почнал “лов на вещици ”. Дали няма да се окаже обаче, че специфичният прокурор е приказната самодива, която ръси с магически прахуляк кандидатурата на президента за втори мандат през 2020 година?

Задачата на Мюлер беше да изследва изказванията, че Тръмп и неговата предизборна акция през 2016 година са проведени в съюз с съветски сътрудници и че Тръмп попречва следствието.

След окончателния отчет на Мюлер, демократите, които управляват долната камара на американския конгрес, към този момент започнаха да приказват за импийчмънт.

Един уличаващ отчет би могъл да е знак за политическата гибел на Тръмп. От друга страна отчет, който не съумява да нанесе съществени нови удари, може вместо това да влее сила в една бъдеща акция за преизбиране на президента.

Веднага се появиха признаци, че вторият сюжети е по-вероятен.

Такъв беше фактът, че при предаването на отчета Мюлер уточни, че не желае повече обвинявания.

През последните две години Мюлер упрекна 34 души, в това число шест някогашни съидейници на Тръмп.

Широко публикувани бяха спекулациите, че той е могъл да проникне още по-дълбоко в кръговете на президента, залагайки капан даже на шурей му Джаред Кушнер и синът Доналд Тръмп-младши. Сега наподобява те ще се любуват на спокойствието си.

Първата реакция на Белия дом, минути откакто отчетът бе показан, звучеше умерено.

В голф курорта на Тръмп във Флорида – „ Мар-а-Лаго “, където той отлетя по-рано в петък, управляващите обявиха, че президентът няма да прави повече изказвания пред публицисти. Преди отчета имаше признаци, че такива ще има.

“Следващите стъпки зависят от Главния прокурор Бар и ние с неспокойствие чакаме развиването на процеса ”, сподели говорителката на Тръмп Сара Сандерс.

Бар съобщи, че може да изпрати на конгреса резюме или “основни изводи ” още през този уикенд.

Истинската борба ще бъде към настояванията на конгресмените, а и на необятната аудитория, да им бъдат предоставени както цялостния текст на отчета, по този начин и съответната правна документи.

Макар че Мюлер не нанесе смъртоносен удар заради липса на доказателства, демократите имат вяра, че откритията му ще подсилят бъдещите им политически опити.

Адам Шиф, ръководител на комисията за разузнаване в Народното събрание, сподели пред Си Ен Ен, че към момента има намерение да проверява “дали президентът и доближените му са работили като сътрудници на непозната мощ ”.

Демократите са изключително удовлетворени, че законодателите ще имат опцията да се срещнат деликатно със наличието на отчета преди Белия дом.

Те знаят, че незабавно щом Тръмп получи копие от него, той ще употребява голямото си онлайн наличие, с цел да образува публичното мнение по отношение на това, което се споделя в отчета.

Тръмп се е хвалил неведнъж, че има повече от 100 милиона почитатели в разнообразни обществени мрежи, основно в Туитър, и по време на драмата към Мюлер е употребявал това като мегафон, с цел да нарисува себе си като жертва на политическа вендета. „ Лов на вещици “ и „ глупости “ са нещата, които Тръмп повтаря непрекъснато.

“Към търговците на опиати и трафикантите на хора се отнасят по-добре ”, написа той, когато един от сътрудниците му беше задържан.

И даже отчетът на Мюлер да е уличаващ или да докара до бъдеща заплаха, Тръмп най-вероятно ще употребява неналичието на „ димящо оръжие “ в него за свое опрощение.

Това би бил в действителност подаръкът, от който се нуждае, с цел да сплоти твърдите си десни поддръжници с изказванието, че от самото начало е бил прав./БГНЕС

——————————————————————

Себастиан Смит за АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР