Доминик Тийм получи злощастна травма по време на състезанието в

...
Доминик Тийм получи злощастна травма по време на състезанието в
Коментари Харесай

Тийм след отпадането: Боли ме; мисля да се концентрирам върху Чаланджър Тура

Доминик Тийм получи злополучна контузия по време на надпреварата в Майорка през предишния сезон, когато удари неприятно китката на играещата си ръка и това докара до 9-месечно неявяване за него от кортовете. Австриецът обаче преодоля тези сложни мигове и преди няколко седмици се завърне още веднъж в професионалния тенис. За негово страдание, то изявите му от този момент не са по никакъв начин блестящи и през вчерашния ден той записа седмата си поредна загуба, отстъпвайки от боливиеца Уго Делиен в откриващия кръг на Ролан Гарос. Впоследствие някогашният номер 3 приказва за компликациите да покаже още веднъж резултатите, на които е кадърен, а ето и тъкмо какво показа Тийм в последвалата с конференция:

" Беше доста неприятен мач, само че към този момент няма какво да направя. Знаех, че ще бъде мъчно, тъй като всички в Тура играят на доста високо равнище сега и нищо изненадващо не се е случило. Боли ме, имайки поради какъв брой интензивно работя, единствено че ще би трябвало да преглътна разочарованието. Ударите ми просто не са задоволителни мощни. Първият ми сервис не е толкоз изострен, колкото беше преди травмата, а също по този начин нерядко вземам глупави решения на корта. Чувствам се добре от физическа и психическа позиция, но нещата не са наред с играта ми. Тренировъчният ми развой протича обикновено и там се оправям чудесно от форхенд страната, до момента в който в мачовете позволявам голям брой неточности от този удари, защото съм повлиян от напрежението.

Тъжно е да участваш в даден шампионат и просто да знаеш, че нещата не са наред и нямаш шансове да го спечелиш. Трябва да минат още няколко месеца и чак тогава бих могъл да си кажа, че още веднъж съм подготвен да надвивам тези момчета. Вероятно в този момент ще продължа с изяви на Чаланджър шампионати, с цел да запиша по този начин нужната ми първа победа след завръщането " - приключи някогашният първенец от US Open.

Източник: Firstsportz

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР