Доматите от сорта Розова магия са сред най-популярните и предпочитани

...
Доматите от сорта Розова магия са сред най-популярните и предпочитани
Коментари Харесай

Характеристики и кулинарна употреба на домати Розова магия

Доматите от сорта Розова магия са измежду най-популярните и желани типове домати поради своите отличителни характерности и универсална кулинарна приложимост.

Този вид се отличава със своя атрактивен розов цвят, сладостен усет и месеста текстура, които го вършат съвършен за разнородни кулинарни приложения. Розова магия е прочут на градинарите и кулинарите освен поради образната си прелест, само че и поради високото си качество и резистентност на заболявания.

Характеристики на сорта Розова магия

Доматите Розова магия се отличават с присъщия си розов цвят, който е резултат от специфичния генетичен състав на плода. Тези домати са приблизително огромни до огромни по мярка, с гладка кожа и сочна сърцевина. Формата на плода нормално е кръгла, само че може да има и леко пресоване, което придава на доматите по-естествен и прелъстителен тип. Сортът е прочут със своя сладостен и уравновесен усет, който е по-мек спрямо някои други сортове домати. Този прелестен усет прави Розова магия извънредно подобаващ за консумация в прясно положение.

Освен вкусовите си качества Розова магия се отличава и със своята резистентност на разнообразни заболявания, които постоянно засягат доматите. Сортът е относително елементарен за развъждане, като избира добре дренирана почва и слънчеви места. Въпреки че се нуждае от постоянно поливане и грижи, устойчивостта на заболявания прави Розова магия добър избор както за феновете градинари, по този начин и за професионалните фермери.

Кулинарна приложимост на домати Розова магия

 Домати Розова магия

Доматите Розова магия намират необятно приложение в кулинарията с помощта на своята текстура, усет и прелъстителен външен тип. Един от най-популярните способи за приложимост на тези домати е в свежи салати, където сладкият им усет и сочност прибавят изтънченост и прохлада. Комбинацията на Розова магия с други зеленчуци, като краставици и лук, основава отличен баланс на усети и текстури, съвършен за летните месеци. Една от най-известните такива салати е Шопската салата, а не по-малко известни са Овчарската салата и Гръцката салата.

Тези домати са също по този начин превъзходен избор за подготвяне на сандвичи и брускети. Нарязани на кръгчета, доматите Розова магия придават наслада и сочност на всяко ядене, като в същото време резервират своята форма и прелъстителен цвят. Това ги прави подобаващи и за украса на ястия, където визията е толкоз значима, колкото и усетът.

Запечените домати Розова магия са също отлично допълнение към всяко главно ядене. Нарежете доматите на половинки, поръсете ги с малко зехтин, сол, пипер и билки като риган или мащерка и ги запечете във фурната. Те могат да бъдат сервирани като гарнитура или върху изгорял самун като вкусно и ароматно предястие.

Освен за пресни ястия Розова магия е отличен избор и за подготвяне на разнообразни сосове и супи. Сладостта на тези домати придава на доматените сосове и супи по-мек и прелестен усет, без потребност от прибавяне на захар или други подсладители.

Текстурата им разрешава да се смилат елементарно, като в същото време резервират своя богат мирис. Това прави сорта подобаващ за домашно консервиране на домати, където усетът и качеството на плодовете са от значително значение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР