Домашно малиново сладко с банани – вкусотия за зимата Сезонът

...
Домашно малиново сладко с банани – вкусотия за зимата Сезонът
Коментари Харесай

Домашно малиново сладко с банани. Вкусно и лесно

Домашно малиново сладко с банани – вкусотия за зимата

Сезонът на обичаните ни плодове е към този момент тук. А това значи, че можете освен да ги ядете в прясно положение, само че и да си приготвите вкусно сладко за зимата. Затова взехме решение да ви споделим по какъв начин да си извършите домашно сладко от малини с банани.

Ще се справите с нашата рецепта, даже в никакъв случай до момента да не сте правили сладко. Ще ви трябват не повече от 30 минути. Домашното сладко от малини се прави от най-малко съставки. Изберете количествата съгласно вашия усет. Например, можете да добавите повече банани и по-малко малини. Тогава послевкусът на банани ще бъде по-изразен. Лимонената киселина може да се размени със сока от 1 лимон.

Приготвяне:
Изплакнете и сложете малините в тенджера с дебело дъно.

Обелете и нарежете на ситно бананите. Смесете ги с малините. Добавете захарта и лимонената киселина. Разбъркайте добре и поставете тенджерата на печката.

Кипнете сместа. Намалете котлона и варете сладкото за още 10-20 минути. Периодично разбъркайте масата и отстранете пяната.

Стерилизирайте бурканите. Изсипете сладкото в тях, компактно затворете и обърнете с главата надолу. След това покрийте с нещо топло и оставете да изстине изцяло.

Вижте още: Сода и лимон за контролиране на холестерола в кръвта

Съхранявайте готовото домашно малиново сладко в мазето или в хладилника. Ако желаете сладкото да е по-гъсто, варете сместа по-дълго. Ще отнеме към 30-40 минути. В допълнение, можете просто да добавите 12-15 г пектин на 1 кг сладко.

Добър вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР