Домашно куче откри изчезнала жена в безпомощно състояние и спаси

...
Домашно куче откри изчезнала жена в безпомощно състояние и спаси
Коментари Харесай

Домашно куче откри изчезнала жена и спаси живота й

Домашно куче откри изчезнала жена в безпомощно положение и избави живота й. Героят е хъскито Хаус. А тъжната история с благополучен край се разиграла в парк „ Езеро” в Бургас.
Възрастната жена била оповестена за търсене от четири дни и от този момент лежала в калта. В събота заран 6-годишното хъски Хаус, дружно с осиновената от подслон Ечи, били на разходка в Морската градина със стопаните си. Изведнъж кучетата се превъзбудили и хукнали към гористата част на парка.
„ Тръгнахме след тях. Бяха извънредно неспокойни и двамата, изключително Хаус. Дойдохме тук, затънахме в тази тиня и взехме решение да се върнем назад. В момента, в който взехме решение да се връщаме, той се стрелна в тези шубраци, по тази причина отидохме да го издърпаме. Видяхме, че лежи жена. Изглеждаше като мъртва. Когато отидох при нея видях, че диша, само че не отговаряше. Просто трепереше цялата. Явно е била тук през нощта, а то имаше стихия и беше затънала цялата в тиня. Тревата беше вдигната. Жената лежеше, в случай че кучето не беше влезнало там при нея, в никакъв случай нямаше да я видим”, споделя Ваня Георгиева - собственичка на Хаус.
Ваня и приятелят й незабавно се обадили на телефон 112. До идването на колата за спешна помощ Хаус седял до краката на безпомощната жена и плачел. А калта била толкоз дълбока, че колата за спешна помощ затънала и се наложило да бутат. Оказало се, че полицията знае за изгубването на старата жена. По неофициална информация дамата е напуснала центъра за психологично здраве в четвъртък. 24 часа по-късно била изписана по административен път, защото постъпването й в лечебното заведение било непринудено.
След обзор в бургаската болница е открито, че 73-годишната жена няма съществени пострадвания, макар че е прекарала два дни под намерено небе и е върната в Центъра за психологично здраве, където е била на свободен режим на лекуване.
Това не е първият случай, в който Хаус избавя и оказва помощ. Стопаните му описват, че още от малко куче, домашният им любим защитавал безпомощни хора и животни.
„ Имаме котка, която самият той си осинови. Изпада в някакво възприятие, в случай че някой я вземе, да я пази. Непрекъснато плаче, върви да я целува и изпитва някакво такова бащинско възприятие към дребни същества”, споделя Ваня Георгиева.
А за постъпката си Хаус към този момент е получил премия. „ А обичаното му ядене е риба, тъй че порция риба, а и той си получава постоянно наградите”, споделя стопанката му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР