Домакинът Франция се класира за полуфиналите на Европейското първенство по

...
Домакинът Франция се класира за полуфиналите на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Домакинът Франция се класира за полуфиналите на Европейското

Домакинът Франция се класира за полуфиналите на Европейското състезание по хандбал за дами. Световните шампионки разгромиха Сърбия с 38:28 (18:14) в мача от последния кръг в група 1 и със 7 точки заеха второто място. Така Франция ще играе против Холандия на полуфиналите на 14 декември в Париж. "Лалетата ", европейски вицешампионки от Гьотеборг 2016, си осигуриха първото място в група 2 след триумф над Германия с 27:21 (13:11). В другия полуфинал олимпийският първенец и отличник в група 1 Русия ще срещне Румъния.

"Сборная " приключи груповата фаза с проваляне от Швеция с 30:39 (17:18), само че старши треньорът Евгений Трефилов даде късмет за изява на множеството от аварийните състезателки, защото рускините към този момент си бяха обезпечили първото място.

Румънките приключиха втори в група 2 с 6 точки и най-хубави индикатори в директните дуели, макар провалянето в последния си мач против Унгария с 29:31 (17:17). Защитаващият купата си Норвегия остана трети в група 2 също с 6 точки, като успеха над Испания с 33:26 (18:17) в последния кръг не беше задоволително и скандинавките ще играят за петото място против Швеция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР