Долината на смъртта в Якутия е едно от най-загадъчните места

...
Долината на смъртта в Якутия е едно от най-загадъчните места
Коментари Харесай

Какво убива всичко живо в якутската Долина на смъртта?


Долината на гибелта в Якутия е едно от най-загадъчните места на Земята. Уфолозите считат, че там се намира извънземна база, която ни защищава от закани от Космоса.

В котлите може да се влезе върху елен. (Wikipedia)

Но този, който се осмели да прекара тук нощта, или се разболява, или го чака близка крах. Името това място е Долината на гибелта.

Да се стигне до това затънтено ъгълче, не е лесна задача и в наши дни, а за образуване на експедиция във втората половина на XIX век не е можело да става и дума.

И въпреки всичко от време на време в света се прокрадват истории за загадъчни уреди с незнаен генезис в долината на река Вилюй и нейните притоци. Това са свидетелства на еленовъди и ловци, разкази на възрастни хора и разнообразни съмнителни източници.

Той не е виждал въпросните стаи в котлите, за които се приказва в якутските митове. След нощуването в един от тях нито един от приятелите му не се е разболял или умрял – единствено единият изцяло оплешивял след няколко месеца.

От 70-те години на предишния век якутската Долина на гибелта е попаднала в полезрението на руските уфолози, а по-късно – и на езотериците. В началото на XXI век в търсене на „ котлите “ се отправил чешкият откривател Иван Мацкерле. Преди да замине за Якутия, врачка му предсказала неизбежна гибел, само че оживял.

Само дето на крачка от задачата толкоз му прилошало, че се наложило експедицията да приключи предварително. Единственото, което съумели да създадат неговите спътници, е да дефинират GPS координатите на „ котлите “.

По-късно за Якутия отпътувала експедиция под управлението на Евгений Трошин. Изследователите разкрили доста забавни неща, само че не и „ котлите “, без значение от предоставените от чехите координати.

  • Долините на гибелта – злокобните места
  • Дяволските котли от Долината на гибелта
  • Разгадаха мистерията на пълзящите камъни в Долината на гибелта

Някои считат, че в Долината на гибелта просто има парчета от ракети, само че свидетелствата за „ котлите “ се появили преди усвояването на Космоса от индивида.

Това разрешило на уфолозите да приказват за извънземния генезис на тайнствените обекти от Долината на гибелта, за „ гробище на НЛО “ и даже не просто за рухване на извънземен транспортен съд, а за цяла борба на околоземна орбита сред представители на няколко високоразвити цивилизации.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР