Доларът подкопава позициите си на световна резервна валута. Използването му

...
Доларът подкопава позициите си на световна резервна валута. Използването му
Коментари Харесай

Путин: Рано е да се говори за въвеждането на криптовалутата при закупуването на енергийни ресурси

Доларът подкопава позициите си на международна аварийна валута. Използването му от Съединените щати като санкционен инструмент е груба неточност.

Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин в изявление за американския ефирен канал Си Ен Би Си.

Руският президент подсети, че понижава делът на $ в интернационалната търговия и в световните валутни запаси. По думите му това е резултат от превръщането на американската валута в инструмент за санкционен напън.

В същото време Путин означи, че към този момент Русия не има намерение да се отхвърля напълно от $, тъй като потреблението му при търговията с нефт изцяло я устройва.

Според него е прибързано да се приказва за въвеждането на криптовалутата като разплащателно средство при закупуването на енергийни запаси.

Руският президент беше безапелационен, че основаният неотдавна боен съюз сред Съединените щати, Англия и Австралия подкопава районната непоклатимост.

Владимир Путин не отговори на въпроса дали възнамерява още веднъж да се кандидатира за президент с аргумента, че сходни диалози дестабилизират обстановката в страната.

Попитан за изискванията, при които живее в пандиза опозиционерът Алексей Навални, Путин сподели, че те са идентични за всички, в това число за наказаните, които се прикриват зад политическа активност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР