Документи от офиса на работещи за Евгений Пригожин разкриват стратегията

...
Документи от офиса на работещи за Евгений Пригожин разкриват стратегията
Коментари Харесай

Кремълският готвач, или как Русия се намесва в изборите в 20 държави

Документи от офиса на работещи за Евгений Пригожин разкриват тактиката на съветската интервенция в африканската политика, ориентирана към разпалването на антизападни настроения и реанимиране на остарели териториални разногласия. Но към този момент на съветската агресия й пречат три казуса – непрофесионализъм, корупция и пиене. В следствието си съветската организация „ Медиа план “ показва редица доказателства за кремълската интервенция в непознати избори.

/Евгений Пригожин е съветски предприемач, владетел на кетъринговия бранш. Компанията му се занимава с храненето на висши представители на съветската страна, с помощта на което медиите го нарекоха „ готвачът на Путин “. В изявление с Мегин Кели от NBC и Армен Волф от ORF през 2018 година Путин удостовери познанството си с бизнесмена, само че не и другарството, и отхвърли той да е обвързван с държавната власт, като съпостави Пригожин с Джордж Сорос. /Бел.ред./

Мадагаскар

Демонстранти безмълвно носят плакати с настояването Мадагаскар да се избави от френското въздействие. В 27-градусовата горещина няколко десетки души минават по улиците на Антананарива и стопират пред постройката на френското посолство, където стартират да ги снимат публицисти. Митингът би завършил в тишина, в случай че самодейността не бе взета от висок добре комплициран мъж. Той стартира да скандира претенции: Париж е задължен да върне островите Епарсе – противоречиви територии, ситуирани главно в Мозамбикския проток. Сами по себе си островите не съставляват особена полезност, само че в шелфа до тях се намират находища от потребни изкопаеми – до 12 млрд.барела петрол и до 5 млрд.куб.м. газ, а размерът на към този момент подписаните контракти за изследвания и рандеман е на стойност 300 млн.долара.

Водачът на тълпата пред посолството даже не е жител на Мадагаскар. Това е Кеми Себа, именуван от почитателите си панафриканист, а от публицисти и откриватели – черен расист и антисемит. Ден преди демонстрацията той се изрича на конференцията „ Острови на Надеждата “ и крещи от трибуната: „ Долу Франция от нашата територия! Африканците имат вяра повече на Русия, не и на Америка или Франция. Ние не се нуждаем от разрешението на Запада, с цел да си върнем земите, които ни принадлежат по право. Свобода или гибел за Африка! “.
Тази конференция е проведена от съветските политтехнолози, работещи за Евгений Пригожин и те са заплатили на стачкуващите пред френското посолство. Хората на Пригожин си сътрудничат със Себа минимум от средата на 2018 година

Африканската агресия



За координацията на африканската агресия политическите инженери на Пригожин основават център в Петербург, единствено там се трудят няколко десетки души, а в още 20 африкански страни работят командировани групи. Участието на Пригожин в африканската политика от дълго време не е загадка. Но мащабите на проектите му се изясниха едвам, когато „ Проект “ съумя да се запознае с вътрешната документи на бек-офиса, който е неофициален анализаторски център при „ кремълския готвач “.

В листата на страните, където Пригожин има ползи, влизат 39 страни, а най-малко в 20 работят политтехнолозите му. За всяка от страните е очакван проект за деяние, само че най-сериозно създадената част от тактиката визира някогашните френски колонии в Африка и е обвързвана с Кеми Себа.

Нашият ислямист

Кеми Себа е посочен в документите на бек-офиса, озаглавени „ Панафрикански план “. Предполага се, че той може да стане водач на „ сивото “ обединяване на африканските страни.

Основният принцип на съветската външна политика на континента е: за африканските проблеми – африканско решение, т.е. страните би трябвало сами да вземат решение проблемите си без намесата на Запада. А Себа прелестно подхожда за тази формула – наследник на емигранти от Бенин, израснал във Франция и завърнал се в Африка. Той нееднократно е именуван антисемит, черен расист и почитател на кеметизма – реконструирана политеистична вяра, която проповядва висшата роля на чернокожото население в основаването на цивилизацията на планетата. Неговата организация „ Племе Ка “ /Tribu Ka/ едвам не реализира еврейски разгром в Париж, след което бе разпусната с решение на френското държавно управление. Скоро по-късно Себа се вмъкна в партията на антиимпериалистите, ислямисти и панафриканисти „ Нови черни пантери “.

В Панафриканския план на аналитиците на Пригожин се показва, че следва сформирането на „ африканска империя “, за което те би трябвало да оказват помощ на своите претенденти да завоюват изборите в няколко страни, с цел да признаят след това властта на един водач – а за подобен във френско-езична Африка претендира Себа. В изявление пред Би Би Си Себа споделя, че взаимната с Русия „ битка срещу рака на западния империализъм “ ги прави по-силни, само че не загатва „ Панафриканския план “.

Връзката с Александър Дугин



Политтехнолозите на Пригожин стартират да работят със Себа скоро след визитата му в Москва през декември 2017 година, осъществено по покана на политолога Александър Дугин, прочут със своите тайни теории. Себа остава удовлетворен от срещата и признава Дугин за най-влиятелния мъдрец, в който се вслушва Кремъл и персонално Владимир Путин. И се заканва да сътвори проблеми на африканските водачи, които си сътрудничат със западните страни. За Себа съдействието с политтехнолозите се оказва преференциално – той получава освен естрада за изказванията си, само че и пари за участия в конференции.

Едно от предпочитаните посоки за хората на Пригожин е работата в страни, където в околните 2 години ще има  избори . Методите на битката им – рецензия на неоколониализма и зоните на африканския франк като инструмент за икономическо колониално подчиняване на страните от континента. В Дакар Себа обществено изгори 5 000 африкански франкове /на стойност по-малко от 8 евро/, за което бе изпъден от Сенегал.

Второто направление е работата в страните, където има териториални проблеми и най-много изостряне на битката за противоречиви земи. С това Себа се занимава в Мадагаскар при присъединяване си в конференцията за ориста на островите Епарса. При пътуването му той е придружаван от рускоезична госпожица, пред която деятелите регистрират подготовката на форума и с която тясно работят обвързваните с Пригожин хора.

Разследването се стопира на съветската интервенция и в изборите в Конго, Зимбабве и Руанда. Аналитиците на Пригожин възнамеряват да поддържат ръководещата в ЮАР партия на вота на 8 май 2019 година В Замбия те се занимават единствено със социологически проучвания, защото изборите са планувани за 2021 година През февруари-март т.г. специалистите изследваха 12 фокус-групи, а резултатите се оказаха печални за сегашния президент Едгар Лунгу – респондентите го дефинират като презрян, слаб водач и пияч. В Камерун обаче съветските политтехнолози не срещат схващане. През 2018 година те оферират на представители на президента Пол Бий услугите си за осведомителното обезпечаване на предизборната му акция, а след това за обезвреждане на протестните настроения на улицата и в осведомителното пространство, само че тези послания остават без отговор. При това от края на 2017 година структурите на Пригожин доставят в страната кораби с техника с незнайно предопределение.

Работата в Африка коства скъпо – месечната прехрана на екипите излиза над 24 млн.рубли и то по формалните ведомости. А се води двойно счетоводство – пред бек-офиса се регистрират едни разноски, в реалност се харчат по-малки суми. Разликата би трябвало да се употребява за подкупи на политици, само че надалеч не всички пари са стигали до претендентите. Само за Мадагаскар през 2018 година обвързваните с „ кремълския готвач “ структури са изхарчени примерно 15 млн.долара.

Московската диря



Експанзията на Пригожин е придружена от възходящия интерес на Москва към събитията на континента, а админи и политтехнолози се срещат на едни и същи събития, отдадени на Африка. В авангарда на съветската политика в Африка е Пригожин, само че публична Москва демонстрира не по-малък интерес към континента и в страните, където работят чиновниците на ресторантьора. Така в края на октомври т.г. Русия ще организира в Сочи среща на върха за Африка. Говорителят на Държавната Дума Вячеслав Володин наскоро се срещна с посланиците на африканските страни. А президентът на Мадагаскар Ери Радзаунаримампианину, за който работиха хората на Пригожин, предходната пролет на форума в Москва бе посрещнал от някогашния началник на Федералната организация за работа с младежта Сергей Белоконев.

През 2018 година Русия подписа 8 разнообразни съглашения със страните, в които работят екипите на Пригожин, от тях 4 документа са свързани с военното съдействие. Действията си във външната политика Пригожин съгласува с Путин, твърди почитан федерален политик. Говорителят на президента Дмитрий Песков отхвърля връзките на Пригожин с Путин. Дали Путин знае за интензивността на Пригожин в Африка и дали предприемачът координира дейностите си с Кремъл – говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова също не знае нищо.
Разследването за съветската интервенция в изборите на непознати страни продължава и в този момент, прецизират създателите. Според тях, без значение от огромните загуби, огромните проекти и забележителния брой на политическите технолози, работещи по африканските планове, успеваемостта на цялата акция все още не е огромна . Това схващат и хората на Пригожин, рапортуващи от Мадагаскар в Петербург за проблемите.

Причините са в неприятната съгласуваност с съветския офис, разхищаването на средствата и ниската подготовка на сътрудниците. Отделна точка е пиянството на сътрудниците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР