Документи и писма на един от ръководителите на нацистка Германия

...
Документи и писма на един от ръководителите на нацистка Германия
Коментари Харесай

Намериха тайния архив на Химлер

Документи и писма на един от ръководителите на нацистка Германия през Втората международна война - Хайнрих Химлер, бяха открити в частен дом в Израел.

Намереният списък съдържа движимости, писма и документи от интервала 1927 година до няколко седмици преди самоубийството на високопоставения водач през 1945 година в Берлин.

В тайния си списък нацисткият водач е съхранявал и непубликувани фотоси, и бележки.

Находката е подложена на експертиза в Германия като достоверността е доказана, а наличието на писмата съставлява огромна историческа полезност.

 Химлер

По-голямата част от стотиците писма са писани до брачната половинка на Химлер – Магда. Голяма част от кореспонденцията на Химлер включва и доста незнайни досега документи, разменяни с осиновения му наследник.

Много от писмата са подписани с " баща " и " Хайни " - умалително от името Хайнрих. Писмата са идентични с защитаваните документи на нациста в архива на немските федерални служби.

Откритите документи дават ясна визия за персоналните мисли на човек, под чийто контрол са осъществени едни от най-тежките зверства на нацистите.

Ранните писма наподобяват на напълно естествени любовни писма, само че в тях се прокрадва и върлият антисемитизъм на Химлер.

 Книга

Той и Магда публично се разделят през 1940 година, след което нацисткият водач заживява със секретарката си.

Архивът е благосъстоятелност на бащата на Ванеса Лапа - известна израелска режисьорка документалист. Преди няколко години тя направи в Дахау изявление с Катрин Химлер - внучка на Ернст, братът на Хайнрих Химлер, която е омъжена за израелски евреин.

Хайнрих Химлер е един от най-влиятелните политици на Третия райх и част от най-близкото обграждане на диктатора Адолф Хитлер.

От 1936 година е началник на тайната полиция в Германия – Гестапо.

До последните дни преди тоталното проваляне на Германия във войната Химлер е вярвал в " окончателната победа ".

На 20 май 1945 година той се предава под подправено име. Три дни по-късно, малко преди да бъде претърсен за отровни хапчета, той признава, че е Хайнрих Химлер и се самоубива с отровна капсула.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР