Документалният филм на младите кинематографисти от кино школа Братя Лумиер“-

...
Документалният филм на младите кинематографисти от кино школа Братя Лумиер“-
Коментари Харесай

Променяне в първо лице“ с премиера във виртуалното пространство

 Документалният филм на младите кинематографисти от кино школа " Братя Лумиер “- Общински детски комплекс-Варна, направи своята виртуална премиера на 8 април, по повод  рождения ден на основното настоящо лице във кино лентата, актрисата Йоана Буковска-Давидова.

Във кино лентата с изключение на люмиерчетата, вземат участие и младежи от ДЮТ " Златното ключе “-Общински детски комплекс-Варна. Това е една история за гостуването на моноспектакъла " Променяне “  на актрисата Йоана Буковска-Давидова във Варна предходната есен. Във кино лентата през гледната точка на фена, учителя и артиста се интерпретира творчеството на Ингмар Бергман и една от неговите вдъхновения – актрисата Лив Улман. Филмът е сниман в границите на 4 образователни дни, като събира героите през ноември 2019 и февруари 2020.

" Със режисьора на кино лентата Стелиан Ганчев, в качеството ми на сценарист на кино лентата, взехме решение да пуснем за свободен достъп работата ни, с цел да споделим своите прекарвания за смисъла на креативния развой, своите детски размишления за творчеството на огромните в киното дружно с всеки обожател на това изкуство по време на изключителна обстановка. Осъзнаваме, че стартирането му в онлайн платформа няма да ни донесе дивиденти, само че пък желаеме да бъдем част от фамилията на самостоятелните създатели, които тъкмо сега на изключителното състояние се грижат за душата ни. Разбира се, че ще се опитаме да изпратим " Променяне в първо лице “ във фестивали, на чийто правилник той дава отговор, само че за нас най-важното в този миг е: да бъдем дружно и в действителност ние го направихме тъкмо по този начин, както се очакваше: всеки в своя дом, проследявайки работата на другия  и вслушвайки се в гласа на другия. И това е " променяне в първо лице “, когато " ние “ е всичко! С този филм означаваме 6-то издание на 5 и 1|2 скандинавски визии за просвета във Варна. “ – споделя Елица Матеева, живописен началник на кино школа " Братя Люмиер “ и артистичен шеф на 5 и 1|2 скандинавски визии за просвета.

А ето и всички забъркани в " Променяне в първо лице “: режисура 

Стелиан Ганчев,сценарий Елица Матеева,монтаж 

Стелиан Ганчев, камера  Стелиан Ганчев,Елица  Матеева,Максим Панков,

Ярослав Панков,Йоанна Апостолова,музика Иван Гърбачев.

Консултант по звука  Димитър Димитров, в основната роля 

Йоана Буковска-Давидова.

И с присъединяване на: Мария Маринова, Елица Матеева, Александра Златева, Даниел Ганев, Антония Ганева, Габриела Дянкова – ДЮТ " Златното ключе “-Общински детски комплекс-Варна, деца от киношкола " Братя Люмиер “-Общински детски комплекс-Варна, Станислава Марчева, Петя Петрова и други

Глас зад кадър: Елица Матеева,Стелиан Ганчев

Целият филм можете да гледате ТУК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР