Доктор проби главата на 13-годишно хлапе с бормашина, за да

...
Доктор проби главата на 13-годишно хлапе с бормашина, за да
Коментари Харесай

Доктор проби главата на момче с бормашина

Доктор проби главата на 13-годишно хлапе с бормашина, с цел да избави живота му.

Никълъс Роси, от Австралия, паднал от велосипеда си в гр. Марибъроу, предходната седмица. При рухването момчето си блъснало главата, в резултат на което получило кръвоизлив, който довел до съсирек. Детето било закарано незабавно в локалната болница от майка му Карън, която е здравна сестра.

 Доктор проби главата на момче с бормашина

Дежурният доктор доктор Роб Карсън забелязъл, че момчето ту губи схващане, ту се разсънва, което значело че младежът евентуално има увеличено вътрешночерепно налягане, което може да провокира гибелта на момчето за минути. Докторът трябвало да работи мигновенно. Знаел, че би трябвало да направи дупка в черепа, само че в дребната провинциална болница нямало неврохирургично поделение. Тогава изискал да му донесат елементарна бормашина. След като стерилизирал свредлото, доктор Каръс пробил 2 дупки в черепа на Никълъс. Операцията била сполучлива и бързата интервенция на доктор Каръсн избавила момчето от очевидна гибел.

“Д-р Карсън пристигна и ми сподели: “Трябва да пробия 2 дупки в черепа на детето, с цел да понижа налягането върху мозъка ”, описа бащата Майкъл Роси. “Спомням си единствено думите му: “Това, което мога да направя, е някой незабавно да донесе бормашина. ”

Тъй като доктора в никакъв случай не бил правил сходна интервенция, се наложило да поддържа непрекъсната телефонна връзка с неврохирурга Дейвид Уолъс, който му давал подробни директиви. Специалистът обяснявал къде тъкмо в черепа би трябвало да се пробият дупките и какъв брой дълбоки да бъдат.

Късметлията към този момент е изписан от болничното заведение и се радва сега на своята известност. Макар и на легло, той съумял да отпразнува 13-ия си рожден ден вкъщи.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР