Доколко местното самоуправление успява да отговори на очакванията на своите

...
Доколко местното самоуправление успява да отговори на очакванията на своите
Коментари Харесай

Кмет на годината избират за 10-и път

Доколко локалното самоуправление съумява да отговори на упованията на своите гласоподаватели? Подробности по тематиката пред Радио София описа Боян Томов, уредник на състезанието " Кмет на годината " 2022 и основател на уеб страницата kmeta.bg. Конкурсът навършва своя 10-годишен празник, като по думите на Томов за този интервал е станал прозорец за жителите за осъществените положителни хрумвания и планове в другите обитаеми места. 
" В рамките на 10 години видяхме доста промени в българското самоуправление, в българските общини и създадохме платформата " Кмет на годината " по този начин, че да може да има едно в действителност огромно съревнование за премиите в другите категории ", означи Томов.

Той добави, че категориите са 7.
" Кмет на годината " и " Кмет на жителите ", тази година ще бъдат връчени от президента на Р България Румен Радев и вицепрезидента на републиката госпожа Илияна Йотова. Останалите са:

·  Смарт сити

·  Зелена община

·  Градска среда

·  Туризъм и просвета

·  Развитие на спорта  

Томов показа, че в границите на 10 годишната история са били раздадени над 300 награди и добави, че идеята е да се покаже това, което се случва в българските общини и хората да могат да видят, че има и нещо положително, което се прави за тях.

" За нас и за хората, които живеят в другите обитаеми места е те в действителност да усещат града си като свое място за живеене, в действителност да се усещат добре и да дават справедливата си оценка за своя кмет. Тази година от 265 общини вземат участие 262, тъй като в три общини има смяна, има предварителни избори ", уточни Томов.  

Той означи, че заради участието ни в Европейски Съюз много неща са били развити посредством европроекти и добави:

" Ако един кмет осъзнае, че той и откакто към този момент не е кмет остава в този град да живее със своите съграждани, той милее и се бори в границите на мандата си да може да направи оптималното по този начин, че града му да е прелъстителен както за хората, по този начин и за вложители и друг вид визити.  

Крайният период за присъединяване в състезанието е до среднощ на 30 септември 2022 година

Повече детайлности можете да чуете в звуковия файл.
По обявата работи: Никола Стоянов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР