Докладчици от Европейската комисия за демокрация чрез право (Венецианската комисия)

...
Докладчици от Европейската комисия за демокрация чрез право (Венецианската комисия)
Коментари Харесай

ВСС ще се срещне с докладчици от Венецианската комисия за промените в Конституцията

Докладчици от Европейската комисия за народна власт посредством право (Венецианската комисия) ще посетят България на 14 и 15 септември 2023 година, с цел да обсъдят с представители на български институции препоръчаните промени за промени в Конституцията. Това стана известно по време на съвещание на Пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Пленумът излъчи шестима представители, които да се срещнат с екипа от Венецианската комисия. Това са представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев, Цветинка Пашкунова, Боян Новански, Вероника Имова, Светлана Бошнакова и Стефан Петров.

По време на полемиката стана известно, че планът за промени в главния закон не е постъпил още по формалния ред във Висш съдебен съвет и членовете, които ще се срещнат с представителите на Венецианската комисия, ще би трябвало да изразят свое персонално мнение по отношение на промените, само че не и позиция на Пленума на Висш съдебен съвет.

Българска телеграфна агенция напомня, че в края на юли ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи внесоха общ законопроект за промени в Конституцията. Той планува промени във Висш съдебен съвет, както и такива свързани с прокуратурата и служебното държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР