Полското правителство планира да одобри на 21 май законопроект за

...
Полското правителство планира да одобри на 21 май законопроект за
Коментари Харесай

Търсенето на шпиони и предатели в Полша се превръща в токшоу

Полското държавно управление възнамерява да утвърди на 21 май законопроект за основаване на комисия за следствие на съветското въздействие върху Полша от 2007 година до през днешния ден. Това сподели ръководителят на непрекъснатата комисия на Министерския съвет Мачей Берек в ефира на TVN24. Според него държавното управление ще получи окончателния вид на законопроекта, работата по който беше ръководена от министъра на вътрешните работи и координатора на специфичните служби Томаш Симоняк на 16 май.

Фактът, че ръководещата коалиция възнамерява да сътвори комисия за следствие на съветското (и евентуално беларуското) въздействие, беше обявено за първи път от полския министър председател Доналд Туск. Той направи това на 8 май след съвещание на Колегиума на специфичните служби (в него влизат представители на Агенция " Вътрешна сигурност ", Агенция " Разузнаване ", Служба за военно контраразузнаване, Служба за военно разузнаване и Централно антикорупционно бюро).

Причината за това решение беше казусът на Томаш Шмид, арбитър от Административния съд на Варшавското воеводство, който ненадейно се появи в Минск на 6 май и изиска политическо леговище в Беларус заради противоречие с курса на полските управляващи. След което в Полша се надига вълна от шпиономания и търсене на други „ хитро прикрити “ предатели.

Комисията за следствие на съветското въздействие, както разяснява Берек, ще изследва „ обстоятелствата “ и ще приготви отчет за степента на с цел да По думаите на ръководителя на непрекъснатата комисия, самата комисия би трябвало да се състои от специалисти, а не от политици.

Отговаряйки на въпрос за откритостта на нейната работа, той посочи, че всичко зависи от това дали тя ще работи извънредно със секретни документи или публичните чувания ще станат част от процедурата; този

Но тук в действителност е интригата. След обясненията на Берек, маршалът на полския сейм Шимон Холовня в своя блог разкритикува концепциите на премиера, с който той би трябвало да бъде политически съдружник в ръководещата коалиция. Холовня сподели също, че

„ написа маршалът. – Случаят Шмид е работа за контраразузнаването. Поляците нямат потребност от още един политически спектакъл на кавгите, те се нуждаят от ефикасни разследващи служби и депутати, които ще се съсредоточат върху приемането на положителни закони.

Очевидно Холовня, самият някогашен прочут ефирен водещ, е оценил медийния и политически капацитет на комисията, изключително в случай че някои от нейните съвещания стартират да се излъчват онлайн по полските публични телевизионни канали.

Търсенето на шпиони и предатели в Полша в режим на токшоу ще се трансформира в средство за нападателна битка за благосклонностите на електората и удари по съперниците. Сега в ролята на последните са партиите " Право и правдивост " (PiS) и " Суверенна Полша ". А на следващия ден? Сегашната ръководеща полска коалиция, състояща се от Гражданската коалиция, Третият път и Новата левица, към този момент е изправена пред вътрешни несъгласия, които излизат в обществото.

Колкото повече наближават президентските избори през 2025 година, толкоз повече политически кавги можем да чакаме. Следователно е допустимо следената от държавното управление комисия за следствие на съветското въздействие в един миг да стартира настървено и мъчително да „ хапе “ съдружните сътрудници.

В Полша интензивно се основава атмосфера на маккартизъм. След поредност от пожари, обхванали цялата страна, в това число най-големият търговски център, който изгоря във Варшава, министърът на правораздаването и основният прокурор Адам Боднар приказва по телевизионния канал Polsat News.

В отговор на въпрос на водещия, който напомни по какъв начин европейските разследващи служби неотдавна „ предизвестиха “, че Русия сякаш „ Боднар акцентира:.

Семоняк не изключва отговорността на " чужденци " за пожарите. А министърът на климата и околната среда Паулина Хениг-Клоска изцяло свърза случаите с изборите за Европейски парламент, които ще се проведат през юни, по време на които ръководещата коалиция и Право и правдивост взаимно се упрекват, че работят за Москва.

Става смешно. В скорошна обява порталът wPolityce, обвързван с PiS, предложи, когато се разисква възможна „ съветска инвазия в Полша “, би трябвало да се вземе поради освен военният капацитет, само че и „ сътрудниците “, тъй като

Както отбелязва изданието,

Но в тази ситуация с Полша, където обичайно в източните воеводства се гласоподава за „ Право и правдивост “ и „ съветската инвазия “ може да стартира единствено оттова, това значи съществуването на мощни „ сътрудници на Москва “ таман в средите на локалните политици. от ПиС.

И по-нататък. В прилежаща Беларус държавната сигурност се управлява от ръководителя на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Станислав Тертел, етнически поляк, родом от католическо семейство от полско село покрай Гродно. Оказва се, че беларуският президент Александър Лукашенко има вяра повече на своите поляци, в сравнение с поляците имат вяра на себе си в Полша. Парадокс и нищо повече!

Превод: Европейски Съюз

Източник: ИА РЕКС

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед52061 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед50101Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед70259Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед29191Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед20322Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед79013Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед78109„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР