Доказано е, че микробите загиват при наличието на мед, тъй

...
Доказано е, че микробите загиват при наличието на мед, тъй
Коментари Харесай

Медът унищожава микробите и е полезен за съня

Доказано е, че микробите умират при съществуването на мед, защото се обезводняват при въздействието на огромното наличие на калий в него.

Медът съдържа също по този начин антибиотици, нужните за организма субстанции на растежа и органични киселини (ябълчна, лимонена и др.).

Медът е на едно от първите места измежду ензимосъдържащите субстанции. Те са нужни за преправяне на белтъците, мазнините, въглехидратите и се създават от храносмилателните жлези.

Като притежател на тези ензими, медът облекчава работата им, което е изключително значимо при заболяване на тези органи. Той не нервира стомашно-чревния тракт, усвоява се елементарно и способства за бързото възобновяване на енергийните ресурси (особено при хората, занимаващи се с тежък физически труд, деца, бременни и кърмещи).

 Мед в буркан

Пчелният артикул натоварва доста по-малко бъбреците спрямо другите захари, има леко очистително деяние, оказва сънотворен резултат и работи успокояващо на нервната система.

В детското хранене на меда би трябвало да се отреди значимо място. Още през първите месеци на детето може да се дава до 2-3 чаени мед, разперен в топла вода.

Приемането на мед преди сън (1-2 чаени лъжички) от деца, страдащи от нощно напикаване, оказва помощ за отърваване от това заболяване.

Много по-ефикасна за сходни положения е следната рецепта – по една чаена лъжичка равнец и полски хвощ се заливат с чаша гореща вода. Запарката би трябвало да престои два часа. След прецеждане към отварата се прибавят 1-2 чаени лъжички мед. Пие се по половин чаша.

Установено е още, че медът способства за възстановяване на съня. Препоръчително е възрастните да изпиват по една чаша топла вода с разперен в нея 1-2 супени лъжици мед. При първичен слаб резултат или при пробуждане нощем може да се добави още една лъжица.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР