Докато светът се опитва да се откаже от селското стопанство

...
Докато светът се опитва да се откаже от селското стопанство
Коментари Харесай

Месото от питони може да е храната на бъдещето

Докато светът се пробва да се откаже от селското стопанство поради отделянето на нездравословни излъчвания, гигантските питони може да се окажат по-устойчива опция на говеждото, свинското и пилешкото.

В ново изследване екип от учени твърди, че питоните могат да обезпечат гъвкава и ефикасна опция на други стандартно отглеждани животни, защото те са изненадващо устойчиви, като в същото време оферират месо с високо наличие на протеини, само че с ниско наличие на наситени мазнини.

Що се отнася до усета, споделят, че месото на питон доста наподобява на пилешко.

Изследователите откриха, че питоните са изненадващо добре пригодени за условията на комерсиалното земеделие. Тези великански зверове порастват бързо, достигайки зрялост в границите на три години, също така са доста плодовити, способни да създават 100 яйца всяка година в продължение на две десетилетия.

Отглеждането на питони е добре открита процедура в елементи от Азия, където типове като мрежести питони (Malayopython reticulatus) и бирмански питони (Python bivittatus) се събират рутинно поради месото им.

За да проучат практическите аспекти на развъждането им, откриватели от университета Macquarie и университета в Оксфорд са проучили малко над 4600 питона в две ферми за питони в Югоизточна Азия.

Питоните били държани в великански хранилища с добра вентилация – условия наподобяващи естествената им среда.  

Те се хранят нормално с диви гризачи и отпадъчен протеин от веригите за доставка на селскостопански храни. Някои от фермите даже направиха свои лични салами от модифициран отпадъчен протеин и хранеха питоните с него.

Въпреки че са хранени единствено един път седмично, питоните качват до 46 грама дневно.

Освен това беше открито, че фермите за питони създават по-малко парникови газове от фермите за топлокръвни животни, като крави, свине и домашни птици.

„ Студенокръвните влечуги... са извънредно по-ефективни, в сравнение с което и да било топлокръвно създание “, сподели доктор Даниел Натуш, водещ създател на проучването и почетен теоретичен помощник в университета Macquarie.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР