Кадрите са заснети по начин, който наподобява предишни видеа с

...
Кадрите са заснети по начин, който наподобява предишни видеа с
Коментари Харесай

Хамас разпространи ново видео с двама израелски заложници

Кадрите са снимани по метод, който прилича предходни видеа с израелски заложници, публикувани от " Хамас ". Израел осъди тези видеоматериали като психически тероризъм.

В оповестения запис се виждат двамата мъже, разпознати като 64-годишния Кийт Сигел и 47-годишния Омри Миран. Те приказват поотделно, като изпращат поздрави на фамилиите си и молят да бъдат освободени, прецизира Българска телеграфна агенция.

Миран е взет за пленник от вкъщи си в кибуца Нахал Оз пред очите на брачната половинка си и двете си дъщери по време на кървавата офанзива на " Хамас " на 7 октомври, която провокира войната в Газа.

Сигел, който има двойно израелско и американско поданство, е похитен от друго гранично населено място, дружно със брачната половинка си, която бе освободена по време на късото прекъсване на огъня през ноември.

Видеоклипът с двамата заложници е оповестен по време на празника Пасха, когато евреите обичайно честват библейската история за освобождението от робството в Египет, отбелязва Ройтерс. В един миг Сигел се разплаква, до момента в който споделя, че предходната година е чествал Пасха със фамилията си, и показва вяра, че те ще се съберат още веднъж.

BREAKING: HAMAS RELEASE NEW VIDEO CONTAINING TWO HOSTAGES

The video shows hostages Keith Siegel, 64, and Omri Miran, 46 alive.

They identify themselves and say they are hoping for a hostage deal that would see them and other hostages returned home.

Miran says he has been held…
— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman)

Вчера израелският външен министър Израел Кац съобщи, че в случай че бъде реализирана договорка за освобождението на заложниците, интервенцията против град Рафа ще бъде отсрочена. Засега няма информация да е реализиран пробив в диалозите сред управляващите в Тел Авив и делегацията от Египет.

Около 250 израелци и чужденци бяха взети за заложници от " Хамас " при нападението на 7 октомври. В отговор Израел предприе атака в линията Газа, като се зарече да унищожи " Хамас " и да върне заложниците вкъщи. По данни на здравните управляващи в ръководената от " Хамас " линия Газа от този момент израелската войска е умъртвила над 34 000 палестинци, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР