Докато сме още млади и нямаме оплаквания, рядко се замисляме

...
Докато сме още млади и нямаме оплаквания, рядко се замисляме
Коментари Харесай

8 съвета как да се грижим по-добре за сърцето си

Докато сме още млади и нямаме недоволства, рядко се замисляме за здравето си. Важно е обаче да вземем нужните ограничения в точния момент, тъй като предварителната защита е най-сигурната грижа. Днес нашия гост-автор Страхил Иванов от „ Влез във форма със Страхил “ ще ни научи по какъв начин да помислим за сърцето си.

В днешно време комбинацията от богат избор на вкусни, само че нездравословни храни и  прави риска от развиване на сърдечни затруднения и болести все по-висок, а възрастовата граница на страдащи става все по-ниска. Затова е от извънредно огромно значение всеки от нас да обърне внимание на себе си и сърдечното си здраве , с цел да понижи този риск до най-малко и да остане отвън черния лист. Ето няколко къси и ясни съвета, които ще ви оказват помощ да го извършите: 

Контролирайте високото кръвно налягане

Хипертонията е най-големият рисков фактор за сърдечно-съдови болести . Ако високото кръвно налягане не се управлява, това може да аргументи пострадване на други органи и даже гибел.

Намалете нивата на кръвната захар

Сърдечните болести и инсулта са главните аргументи за гибел при хора с диабет. Възрастните, които страдат от него, са с два до четири пъти по-голям риск от развиване на сърдечно заболяване или инсулт от останалите. Създайте си здравословна диета и постоянно спортувайте, с цел да намалите рисковете от развиване на диабет.

За да запазите кръвното и равнищата на кръвната си захар в норма, поддържайте, като спазвате подходящ хранителен режим, осигурете си постоянна физическа интензивност и ограничете приема на натрий (сол).

Контролирайте холестерола в кръвта

Холестеролът е нещо обикновено. Но повишеният холестерол е рисков фактор за развиване на сърдечни проблеми. И по-специално – равнищата на „ неприятния “ LDL холестерол. Ако имате проблеми с холестерола, ограничете приема на наситени мазнини и се придържайте към предписаните си медикаменти, с цел да поддържате здравословни равнища на холестерол.

Откажете цигарите

Хората, които пушат, са изложени на доста по-голям риск от сърдечно-съдови болести и постоянно страдат от преждевременна гибел. Дори и пасивното излагане на цигарен пушек може да усили риска от сърдечно-съдови болести . Така че с изключение на да избягвате цигарите, е добре да избягвате и места, наситени с гъст цигарен пушек. За благополучие, в последните години законът дава спомагателна защита за непушачите, като лимитира пушенето на закрито в избрани за това зони.

Вижте още 4 доста значими съвета...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР