Докато служебният кабинет подписва исторически сделки, политиците правят исторически тъпотииНовата

...
Докато служебният кабинет подписва исторически сделки, политиците правят исторически тъпотииНовата
Коментари Харесай

2023 постарому: Партийните кучета си лаят, керванът на Радев си върви

Докато служебният кабинет подписва исторически покупко-продажби, политиците вършат исторически тъпотии
Новата година още не е настъпила за политиците. Всичко си е както досега. Партийните кучета си лаят, керванът на служебния кабинет си върви. А народът още не е станал от софрите. Списъкът с историческите върхове се дописва с гневна мощ.   

В Народното събрание гласят невъобразим до момента неуспех с пети следващи избори за година и половина.
-->
Докато в пленарната зала се карат за историческата тъпота с контракта на Кирил и Асен с Дженкорп, " Бургазгаз " подписа исторически 13-годишен контракт за доставка на 1,5 милиарда кубически метра газ с турската " Боташ " в наличието на двамата министри на енергетиката.

Докато ГЕРБ и Политическа партия се замерват с обвинявания кой е записал в Плана за възобновяване и развиване историческото затваряне на въглищните ни централи, министър председателят Гълъб Донев разгласи, че служебният кабинет стартира договаряния с Европейска комисия, с цел да разсрочим във времето намаляването на въглеродните излъчвания.

Докато президентът Радев бе на работен обяд с австрийския канцлер и индийския външен министри, обществените мрежи у нас завряха с мнения на прословутата прическа на щерка му, която го съпровождаше на концерта в " Музикферайн ".

Още преди да се завърнат от Виена обаче в България избухна исторически скандал с кино лентата на Ботев. Докато Кошлуков гневно спореше с Корнелия Нинова на парламентарната комисия по просвета каква е историческата стойност на лентата, служебният министър Минеков им сервира горещата вест, че стартира историческа театрална и културна промяна. Първият ход е вкарването на данъчните ревизори в Народния спектакъл.  

Докато народът продължава да се препича на историческото януарското слънце, дъжд от хули пада върху Народното събрание. Делян Добрев

назова Рашков чадър над държавното управление на Политическа партия. Бившият вътрешен министър пък се записа с историческата фраза: " Съжалявам единствено, че нямах време да бъда още по-голяма градушка против водача на ГЕРБ ".

Докато Европа пести и лимитира покупките си в очакване на криза, българите записаха историческия масраф от над половин милиард за кръчми и дарове към празниците.

Така над исторически безгрижното отношение към проблемите на фона на инфлация, поскъпващ газ и приближаваща криза, въпросът ще има ли постоянен кабинет остава открит. Никой не желае държавно управление, тъй като ще би трябвало да се оправя с бакиите на Кирил и Асен, които лишават сега съня на служебните министри. Но и никой не желае да си признае, че мисли за избори не за власт. Защото социолозите са безапелационни - историческото дъно на партийните и лидерските рейтинги е ударено. И в случай че в този момент още веднъж отидем на избори, народът няма да елементарни никому. Така пред камерите " Продължаваме промяната " успива публиката, че предлага декларация с цели, която в случай че не получи поддръжка, значи няма държавно управление. А в тъмната част на деня води тъмни диалози за изборни обединения на локалния избор в София, Варна, Пловдив и Бургас.

Борисов и ГЕРБ шумно приканват Румен Радев да даде третия мандат на Демократична България, с цел да я поддържат и по този начин постоянният кабинет да е постоянен. Демократична България гузно мълчи, тъй като в случай че получи рамо от ГЕРБ, ще загуби тил от Политическа партия. И довиждане, кмет на София.

Сутрин партиите приказват за обединяване, вечер пресмятат какъв брой може да се разсрочи във времето датата на новите избори. Песимистичният вид е 26 март, оптимистичният - 30 април.

Време е за отговорност, изригна на този декор водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация на Движението за старта на сезона. И прикани: " Това, което би трябвало да ангажира отговорността на всички ни, е третият мандат. Без значение какви биха били последствията за рейтинги, изборни резултати, отговорността пред обществото и бъдещето на страната изисква да намерим решение за постоянен кабинет с явен небосвод и съответни задания за осъществяване. Народът чака това от нас. ".

Но никой не го чу. ГЕРБ бяха заети да водят война с Кирил и Асен, Корнелия Нинова - с Румен Радев.

На старта на новия политически сезон едно е ясно: исторически пробив с втория мандат няма да има. Дали третият мандат ще се осъществя, не е ясно. Но както е тръгнало, може да се стигне до историческа злополука на изборите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР