Докато ситуацията в Украйна се изостря, всяка от двете основни

...
Докато ситуацията в Украйна се изостря, всяка от двете основни
Коментари Харесай

Руска гледна точка: САЩ планират да воюват с Русия до последния украинец

Докато обстановката в Украйна се изостря, всяка от двете съществени страни в спора, Русия и Съединени американски щати, показва своята позиция за развоя на събитията. Представяме ви разбор на РИА Новости по какъв начин съветската страна вижда тревожните вести за изостряне на обстановката, идващи от някогашната руска република. Ето какво написа в материал на Виктория Никифорова от съветската държавна медия:

" Докато западните елити " избавят " Украйна от Русия, вдигайки невъобразим информативен звук в медиите, американската войска невъзмутимо прави работата си.
На ръба на война в Украйна - обстановката се изостря
Съединените щати ще изпратят повече войски в източноевропейските страни членки на НАТО, в това число в Полша и Румъния, в случай че съветският пре...
Прочети повече

Бившият главнокомандващ на съдружниците на НАТО военачалник Филип Брийдлав се оплаква от неналичието на модерни американски стратегически транспортни самолети и танкери в Европа. Те биха могли да дадат на НАТО предимство във въздуха, споделя той. Превъзходство пред кого? Е, явно не пред Украйна - военачалник Брийдлав просто възнамерява война с Русия. "

Нататък материалът твърди, че Брийдлав към този момент един път се отличил на този фронт. Когато бил пълководец на Военновъздушни сили на НАТО през 2014 година, генералът претърпял " най-удивителния блицкриг, който в миналото сме виждали в историята на осведомителната война ", по думите му. Изглежда, че той възприема актуалната обстановка като късмет за реванш за тогавашната " хибридна " война, споделя Никифорова.

Авторът на публикацията показва и че, анализаторите от института Хъдсън, работещи за Пентагона, оферират незабавно да се слагат американски ракети със междинен обхват по границите на Русия и да се изпратят войски на НАТО да заемат " коридора Сувалки ". Но " коридорът Сувалки " се простира на 65 километра сред Беларус и Калининградска област - от едната страна е Литва, а от другата Полша. Просто погледнете на картата – какво общо има Украйна с това, пита Никифорова.

Тя дава своя отговор: " Всъщност от дълго време никой не се преструва. Действително Украйна няма нищо общо. Американците желаят война с Русия. " Сдържането на руснаците " е просто вежлив евфемизъм. Украйна, както и балтийските страни ще бъдат употребявани от Съединени американски щати при нужда. Територията е просто спектакъл на военните дейности, а популацията - пушечно месо. "
Байдън заприказва за навлизане на Русия в Украйна - Кремъл щял да даде доста жертви
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че Русия ще заплати висока цена, в случай че нахлуе в Украйна, в това число голям брой човешки жертви и с...
Прочети повече
Плановете на американските военни ясно демонстрират какъв брой маловажни са техните така наречен съдружници, продължава нататък публикацията на РИА. Според нея, същата Украйна, прочее както и балтийските страни, в тези проекти се загатват пътем първоначално. После следват няколко обичайни думи за експанзията на Русия, по-късно равномерен преход към нуждата от нейното " ограничение " и " най-после да си дойдем на думата – доста проекти за военни дейности ". 

През последните 30 години национализмът в тези страни се подхранва дотам, че локалните поданици към този момент не могат да видят нещо напълно явно, което е безусловно под носа им, споделя Никифорова. Те могат да надуват националната си уникалност до небитието, само че както и да си се показват самите те, за американците те вечно ще си останат " руснаци ", уверена е Никифорова. И продължава: Част от онази голяма нация, която управлява от епохи сърцето на Евразия и никой в никакъв случай не е съумял да победи, когато е обединена. Но в случай че бъде раздрана на части и хвърлена в междуособици - тогава към този момент може и да се опитва. Цели институти от специалисти на Запад работят от десетилетия, с цел да измислят " суверенна народност " за народите, живеещи по границите на Русия. Подхвърлят им тази суверенност като мъниста на туземците. Само че заплащането за тези мъниста е доста скъпо, а през днешния ден Украйна е толкоз обедняла, че няма какво да предложи на своите отвъдморски господари в подмяна. И евентуално ще им се издължи с живота на своите жители.

Начинът, по който избавят Украйна от Русия нейните западни сътрудници е просто изумителен, написа Никифорова. Човек би си помислил, че пътят към мира са договарянията, създаването и спазването на съглашения. Но не, вие нищо не разбирате, друго е, продължава авторката. Американците изпращат ракети земя-въздух на украинците, англичаните - противотанкови ракети, канадците - специфични елементи. Служителите на Централно разузнавателно управление на САЩ образоват украинските военни. И даже германците – германците! – се вписаха във всичко това. Те оказват здравна помощ на украинските военни. " Слава на Украйна! Слава на героите! " викат бедните туземци. " Аха-аха ", кимат с усмивка западните сътрудници и ги влачат към ръба на пропастта, е гледната точка на Никифорова.

Но в случай че назовем нещата с същинските им имена, написа Никифорова, това е мудна, само че упорита окупация на Украйна от западните страни, отпред със Съединени американски щати. Войната беше донесена тъкмо до прага им и е подклаждана от опасността от мраз и апетит.

Никифорова мисли и върху следния вид: Ако си представим за секунда, че през 2014 година Украйна се беше отказала да прави Майдан и бе останала в положителни връзки с Русия, какво можеше да е в този момент? Най-малко 14 000 души, които от този момент починаха в конфликтите, през днешния ден щяха да са живи. Икономиката на страната нямаше да рухне, цената на газа щеше да е почти същата като в Русия - т.е. близка до нула по днешните стандарти. Но пък украинците получиха " безвизов режим " в Европейски Съюз. Дали е рационална бизнес тактика да го получиш, плащайки с живота на своите съграждани е обособен въпрос, акцентира авторката.
Блинкен в Украйна: Топката е в полето на Русия
Съединените щати имат намерение да продължат дипломатическото съдействие с Руската федерация за разрешаване на обстановката към Украй...
Прочети повече
Никифорова упорства: Парадоксът е, че единствената страна в света, която в действителност се интересуваше от Украйна - с нейната неповторима атмосфера, песни и кнедли, с Шевченко и Довженко - беше Русия, написа в публикацията. За останалия свят това е непозната и неразбираема територия, която се отдели по едно време от Русия и увисна някъде в предишното. " Изоставена ", ничия земя. Просто е грях да не я окупираш. А отношението към локалното население от страна на западните окупатори е като към някаква вариация на флората и фауната, която в случай че се постанова, може да бъде анихилирана без никакво разкаяние.

В умозаключение на разбора има следните думи: Американският режим неуморно плаши планетата с съветската " инвазия " в Украйна. Белият дом, посредством Джен Псаки (говорителят на американския президент), даже дефинира дата: някъде през февруари. Но в действителност нахлуването на американски и европейски сътрудници в Украйна стартира доста по-рано – съвсем незабавно откакто страната закупи " самостоятелност ". И след 30 години под водачеството на западните сътрудници резултатът е на половина стопено население и стопански срив – като цяло, групово самоубийство, леко разтеглено във времето. И очевидно на западните сътрудници им е писнало и са решили да ускорят процеса.

Материалът приключва по този начин: " Русия, несъмнено, ще избави своите. Но кой ще избави украинците от тях самите? "

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР