Докато руснаците отново се обърнаха към паническото купуване на стоки

...
Докато руснаците отново се обърнаха към паническото купуване на стоки
Коментари Харесай

Блумбърг: Руската икономика ще се върне с 15 години назад

Докато руснаците още веднъж се обърнаха към паническото пазаруване на артикули след нахлуването на президента Владимир Путин в Украйна, един продукт остава в обилие - формалните уверения, че всичко е под надзор, разяснява Bloomberg.

Правителството издава съвсем ежедневни заявления, че главните артикули остават в обилие в стопанска система, ударена от война и необятни интернационалните наказания.

Храна? Няма защо да се притеснявате, сподели министърът на земеделието Дмитрий Патрушев. Има обилие от пелени и дамски превръзки, съгласно Министерството на индустрията и търговията. Няма и недостиг на медикаменти за намаление на температурата. Що се отнася до брашното, Санкт Петербург има задоволително.

Но думите наподобява не доближават до потребителите.

Ценовият напън към този момент нарастваше преди войната и световните вериги за доставки бяха напрегнат, а в този момент руснаците би трябвало да се борят с новата действителност на икономическа изолираност, като натрупат повече от нормалните любимци за извършване на покупки при положение на края на света.

Торбите със захар от огромни компании са изчерпани на някои уеб страници, сменени от марки без имена, които се продават на три пъти по-висока цена. Санитарни артикули, памперси, храна за домашни любимци и капсули за кафе са измежду другите артикули с огромно търсене, като локалните продукти, създадени от интернационалните компании, са изключително нищожни.

Русия ще заличи 15 години стопански облаги до края на 2023 година, откакто нейната инвазия в Украйна провокира голям брой наказания и накара фирмите да се отдръпват от страната, съгласно Института за интернационалните финанси (IIF).

Очаква се стопанската система да се свие с 15% през 2022 година, последвано от спад от 3% през 2023 година, оставяйки брутния вътрешен артикул там, където беше преди към петнадесет години
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР