Докато огромна част от феновете и анализаторите на английската Висша

...
Докато огромна част от феновете и анализаторите на английската Висша
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед срещу Евертън - триумф на индивидуалната класа или наслада за неутралните футболни естети

Докато голяма част от почитателите и анализаторите на британската Висша лига са фокусирани върху огромното дерби от 7-мия кръг на лигата - това сред Ливърпул и Манчестър Сити в неделя на " Анфийлд ", коства си да бъде обърнато по-специално внимание на един различен мач, който през днешния ден ще открие кръга.

Манчестър Юнайтед и Евертън - дуел, който стартира в 14:30 българско време, ще бъде или успех на самостоятелната класа, или приятност за изтънчените футболни естети, обичащи рационалния и прагматичен футбол, който изповядва Рафаел Бенитес.

От началото на сезона под управлението на Оле Гунар Солскяер " алените дяволи " не престават да бъдат все по този начин неуверен и променлив тим, макар прехвърлянията на топ футболисти като Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан. Дори когато побеждава, Манчестър Юнайтед оставя възприятие на подозрение, което най-често се подклажда от допусканите голове. Да, тимът на Солскяер несъмнено не е съвършен в защита, като от началото на акцията има една-единствена суха мрежа - против кретащия отбор на Уулвърхемптън.

" Червените дяволи " изгубиха последния си мач във Висшата лига против Астън Вила и бяха напът да сторят същото и в сряда в Шампионската лига против Виляреал, само че точно самостоятелната класа на Кристиано Роналдо, която е допустимо да се окаже решаваща и през днешния ден, обърна мача против " Жълтата подводница ". Тя обаче явно не може да влияе върху всеки мач, вземайки поради загубите на Ман Юнайтед от Йънг Бойс в Шампионската лига, от Уест Хем в Купата на Лигата и упомената от Вила в Премиър лийг. Отвъд загубите футболистите на най-титулувания британски клуб инкасираха и едно тъждество против Саутхемптън.

От своя страна отборът на Евертън се показва много обичайно от началото на сезона - изцяло съгласно капацитета на тима, като момчетата на Бенитес са спечелили 13 точки досега. Точно толкоз има и Манчестър Юнайтед, единствено че заради по-добрата си голова разлика те заемат четвъртото, а " карамелите " петото място във краткотрайното класиране на Висшата лига.

На доктрина " алените дяволи " са любимци в тази среща - заради статуса си на гранд, заради по-добрите характерности, които имат в състава си, и заради това, че са домакини на срещата. Ако ще те и даже тъй като преди началото на сезона победиха Евертън с 4:0 в контролна среща. Разбира се, мачът на следващия ден ще е напълно друг, само че няма по какъв начин да пропуснем това фактическо събитие. Още повече, в случай че от Ман Юнайтед желаят да се борят за купата, то те са длъжни да печелят всеки един мач.

От своя страна Евертън има един голям актив. Начело на отбора е един от най-изкусните футболни тактици на съвремието ни - Рафаел Бенитес. Освен че чудесно знае по какъв начин да подреди тима си в отбрана и той да не позволява никакви или съвсем никакви обстановки пред вратата си, Бенитес разполага с голям опит в сходни дербита и като цяло по британски терени. Евентуална победа на ливърпулския тим през днешния ден - нещо, което въобще не е малко евентуално, или най-малкото реализиране на реми, е повече от несъмнено, че ще бъде приятност за неутралните футболни естети, които са последователи на рационалния и прагматичен футбол, изповядван от Рафаел Бенитес, Диего Симеоне и до наскоро и от Жозе Моуриньо, при който се вижда сериозна стилова смяна.

Друго преимущество на " карамелите " е, че те са почивали цяла седмица, до момента в който Манчестър Юнайтед имаше доста под напрежение и натоварен мач с Виляреал в сряда. През първото полувреме на въпросната среща изглеждаше, че Виляреал има много съществени шансове да подчини манчестърци посред личния им дом " Олд Трафорд ".

Неприятна новина за " сините " почитатели от град Ливърпул e, че днешният дуел пропущат доста значими за отбора играчи. Това са Ричарлисон, Доминик Калвърт-Люин, Шeймъс Колман и Андре Гомеш. Алекс Иуоби е под въпрос за мача и даже да попадне в групата за него, евентуално ще е на аварийна пейка. Определено отсъствието на упоменатите футболисти лишава от възможностите на Евертън за успех на " Олд Трафорд ", само че генерално тези условия може и да не са определящи за изхода на мача и Рафаел Бенитес да изнесе футболна лекция на Солскяер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР