Договореното в Парижкото споразумение трябва да се следва, но по-високи

...
Договореното в Парижкото споразумение трябва да се следва, но по-високи
Коментари Харесай

Нено Димов: Не можем да подкрепим по-високи амбиции в Парижкото споразумение

Договореното в Парижкото съглашение би трябвало да се следва, само че по-високи упоритости към днешна дата България не може да поддържа, съобщи министърът на околната среда Нено Димов пред публицисти в Катовице, където се организира Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP24).

По думите на Димов тези упоритости ще дадат резултат през идващите 10 години и първо би трябвало да забележим какъв ще бъде той, преди да приказваме дали упоритостите би трябвало да се завишат или посоката да е друга. Така или другояче отбраната на на българската енергетика е значима, тъй като това е детайл на националната сигурност, това е въпрос да запазим тока по-евтин за българските жители и българската стопанска система, разяснява министърът. Той означи, че единната позиция, която показва българската страна, е добра основа за развиване, осведоми Българска телеграфна агенция.

Нено Димов уточни, че преструктурирането на енергетиката не е развой, който може да стане за една нощ. Той напомни, че Министерството на енергетиката е почнало с стратегия за преструктуриране на енергетиката, тъй че това е посока, в която при всички положения ще се развиваме. Но дано вървим малко по малко, с цел да имаме резистентност, добави Димов.

На въпрос за замърсяването на въздуха в София министър Димов сподели, че е осведомен, че през миналите две денонощия има превишаване на нормите. Правим засилени инспекции със Столичната община от началото на сезона, само че това не е задоволително, разяснява той. Проблемът е сериозен, мъчно се върви напред, само че въпреки всичко имаме триумфи - в седем града тази година реализират средногодишните и средноденонощните правила за качеството на въздуха, уточни министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР