Доброволци участваха в спешното изграждане на кислородна инсталация на държавната

...
Доброволци участваха в спешното изграждане на кислородна инсталация на държавната
Коментари Харесай

Доброволци изградиха кислородна инсталация за пациентите в Бургас

Доброволци участваха в незабавното създаване на кислородна апаратура на държавната болница в Бургас.

Здравното заведение е подложено на голям напън да открива нови Коронавирус отделения. За лекуването на тежкоболните пациенти е нужен О2, а подобен не доближава в пригодените за ковид корпуси.

В продължение на 9 дни без спиране и облечени в цялостно защитно облекло група другари сплотяват напъните си и уменията си, с цел да оказват помощ за построяването на инсталацията.

Това се постанова незабавно, тъй като 5 от етажите на болничното заведение са превърнати в Коронавирус отделения, а преди някои от тях са били гастроентерология и са нямали потребност от кислородни системи.

„ Всичко стартира преди към две-три седмици, след мнения на мои близки другари в болничното заведение, доктори и медицински сестри. Те споделиха много натъжени, че не могат да работят, имат мощни усложнения с подаването на О2 и надлежно поканих няколко мои другари и сътрудници, с които взехме решение да помогнем с две ръце първоначално “, споделя Владимир Владимиров.

„ Ситуацията се оказа много комплицирана. Бие взехме решение да слагаме клончета на дървото, а трябваше да построяваме ствола му. Успяхме да разтеглим системата и да я създадем съответна на потребностите на болничното заведение “, изясни доброволецът.

Изграждането е било много комплицирано, трябвало е да се вземе поради и пресметна налягането належащо, с цел да доближава кислородът до 10-ия етаж на болничното заведение. За проектирането и изчисленията са помогнали двама инженери, а доброволците имат опит с работата с О2, защото са водолази.

За да осъществят разширението, доброволец е трябвало да се провира през тясна дупка, а трасето е 23 метра, описа различен от доброволците – Кирил Кьовторов.

Доброволците споделят, че същинските герои в тази ситуация са лекарите, които се борят за човешките животи при тези условия и би трябвало да сме им признателни, а обстановката в отделенията в действителност „ наподобява на война “.

Кислородният механик на болничното заведение Иво Каравелов споделя, че построена система е доста съвременна, качествена и сигурна.

„ В момента имаме О2 за всеки пациент. В началото не бяхме готови, никой не беше квалифициран за тази пандемия. Имахме О2 в две стаи в болничното заведение, след това с наши старания направихме още две стаи, само че се оказа, че това е незадоволително и по тази причина сме доста признателни на компанията, която с непринуден труд и средства направи втора захранваща система “, съобщи зам.-директорът на болничното заведение доктор Светозар Георгиев.

По неговите думи обстановката в Бургас продължава да е тежка и всички кревати за пациенти с ковид са заети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР