Доброволци от Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО) заловиха бракониер, който се

...
Доброволци от Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО) заловиха бракониер, който се
Коментари Харесай

Спипаха бракониер рецидивист в Троянско, оказа се общинар от ГЕРБ

Доброволци от Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО) заловиха нарушител, който се оказа общински консултант на ГЕРБ в Троян. Преди две седмици, откакто получили следващ сигнал за извършител покрай Райския залив в бент. "Сопот ", те му заложили капан и го хванали на място, съобщи бТВ.

"Цяла нощ изкарахме тук, с цел да следим лодката ", описа Преслав Бойчев, координатор на ЦРОО – Ловеч. " Сутринта в 5:30 ч. той се пусна по пътеката без да ни види, макар че бяхме на 15 метра от него, застана до лодката и стартира да си вади мрежата. Започнаха да излизат риби, шарани и го заловихме непосредствено на брега ".

Под светлината на фенерите доброволците и полицията разбрали кого са задържали – инж. Румен Райков, общински консултант в Троян и чиновник на регионалната администрация в Ловеч.

 1961626

"Попитахме за какво ги прави тези неща. Каза, че очаквал посетители – с цел да ги почерпи. Като всеки, който има посетители, би трябвало да иде да си купи риба от магазина. Независимо какъв си – общински консултант или какъвто и да си, не би трябвало да пускаш мрежи и да бракониерстваш ", разяснява Станимир Шошков, координатор на ЦРОО – Троян.

Конфискувана е 100 метра мрежа и съвсем 9 кг нелегално уловена риба. Оказва се, че общинският консултант е залавян и различен път. "Взехме му една мрежа от същото място. Той не се спря и взехме решение да го заловим на място, с цел да може да го спрем ", сподели Шошков.

На Райков е формиран акт за административно нарушаване. Води се и досъдебно произвеждане.

 1961625

В писмо до малкия екран той показва, че "предвид обстоятелството, че все още не е завършило досъдебното произвеждане по случая, нямам право да давам каквито и да е било изказвания " и добавя, че " България е правова страна и всеки е почтен до доказване на противното ".

Райков обаче към момента е общински консултант. В публична позиция от ГЕРБ – Троян, осъждат сходни прояви, все пак провинилият се не е изключен от структурата. Той обаче към този момент е освободен от поста си в регионалната администрация в Ловеч.

Доброволците от рибно-опазващата организация желаят той да бъде осъден дейно. Максималното наказване, в случай че бъде приет за отговорен, е до 1 година затвор и санкция от 100 до 1000 лева

"Трябва да има дело. Надяваме се да не остане като досъдебно произвеждане. Тук е в "Натура 2000 " и той си бракониерства. Неговата вила е от горната страна. Слиза си, бракониерства си всяка вечер и се прибира ", споделя още Шошков.

Борбата с бракониерите
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР