Доброволци на Българския Червен кръст и секретарят по политико-икономическите въпроси

...
Доброволци на Българския Червен кръст и секретарят по политико-икономическите въпроси
Коментари Харесай

БЧК и Посолството на САЩ предоставиха образователни и творчески пакети на деца в Ямболско


Доброволци на Българския Червен кръст и секретарят по политико-икономическите въпроси на Посолството на Съединени американски щати в България Сън Ли посетиха СУ „ Д-р Петър Берон “ в гр. Болярово, където предоставиха просветителни комплекти на общо 41 деца от уязвими обществени групи. Визитата се състоя на 8 февруари 2021 година и бе осъществена като част от огромната програма „ Дейности в отговор на COVID-19 “, която се финансира от Американската организация за интернационално развиване (USAID), с поддръжката на Международната Федерация на Червен кръст и Червен полумесец (МФЧК/ЧП) и чийто медиен сътрудник са Novinite Group.

До момента по програмата са раздадени 2206 просветителни и креативен пакети на територията на цялата страна. Предстои да бъдат дарени още 294 комплекта на деца от уязвими фамилии в област Ямбол, които са включени и в програмата „ Топъл обяд “ на Българския Червен кръст. И двете стратегии целят предварителна защита на отпадането на децата от учебно заведение. Пакетите се състоят от раница, защитна маска, детска осведомителна брошура за COVID-19, пъзел, брошура с български национални приказки, тетрадка, цветни моливи. Целта е да се насърчат разнообразни креативен и просветителни интензивности, потребни за децата до момента в който са у дома или в учебно заведение.

Програмата „ Дейности в отговор на COVID-19 “ следва задачата да подкрепи над 100 000 жители посредством разнообразни интензивности – даване на хигиенични и просветителни комплекти, разкриване на гореща телефонна линия, психически съвещания, онлайн образования и други. През миналия месец като част от програмата започва и мащабната информационна акция „ Направи го за тези, които обичаш “. Тя цели да насърчи спазването на противоепидемичните ограниченията и да се бори с подправените вести в епидемиологичната конюнктура, предоставяйки на жителите надеждна информация и ангажирайки ги с идеята да се пазим взаимно.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР